Edukacija skloništa Dumovec
Cilj edukacije Skloništa Dumovec je razvijanje svijesti o ulozi životinja u čovjekovu okruženju i odnosa čovjeka prema njima te posebice o odnosu pas - čovjek.

Naši zadaci su:

  • Omogućiti djeci siguran, neposredan doživljaj susreta sa životinjama
  • Razvijati znanje i razumijevanje djeteta o brizi za životinje
  • Podržavati i razvijati primjereno ponašanje prema životinjama, imajući u vidu sigurnost, prije svega djeteta, a onda i životinja
  • Razvijati pozitivan emocionalni odnos prema životinjama
  • Razvijati znanje, razumijevanje i ponašanje djeteta o čuvanju i važnosti osobnog zdravlja u kontaktu sa životinjom

Edukaciju organiziraju i vode edukatorice Petra Bajan i Tihana Pevec.

Programi


1. Dijete i pas

Provodi se u dječjim vrtićima, osnovnim školama i Knjižnicama Grada Zagreba. Dio svake radionice je i susret s edukacijskim psom Sisi, koja je uvijek strpljiva s djecom i pomaže im da razviju suosjećanje i pravilan pristup životinjama. Program je prilagođen uzrastu pa tako najmlađi uče o pravilnoj brizi o psima uz pomoć slika i predmeta iz Sisine čarobne vreće, a školarci se upoznaju s radom našeg skloništa, udomljavanjem i odgovornim vlasništvom gledajući edukacijski video te prezentacije. Radionice su zabavne, dinamične i zanimljive.

Kroz igru, video i druženje sa Sisi, djeca uče kako se brinuti o psu, što mu sve treba u životu, razliku između dobrog i lošeg za životinje te kako pravilno prići nepoznatom psu.

2. Plavi pas

Program je osmišljen za djecu od 4 do 8 godina starosti te se provodi kroz tri radionice u vrtićima, odnosno dvije radionice u 1. razredima osnovnih škola. Djeca se postupno upoznavaju s pojmom psa kao kućnog ljubimca te njegovim životnim potrebama. Uče koja je hrana te koji su predmeti i igračke primjereni za psa, a koji za djecu. Upoznavaju se s psećim govorom tijela i njihovim značenjima; sami zaključuju kada mogu prići psu. Uz pomoć crtanih priča na CD ROM – u uče prepoznati potencijalno opasne situacije i kako reagirati na njih.

U ovom programu ne sudjeluje edukacijski pas Sisi, nego koristimo našeg plišanog haskija Groma.

3. Posjet skloništu

Nudimo i opciju grupnih posjeta skloništu, koji uključuju edukativno predavanje i obilazak skloništa.

Djeca se upoznaju s radom našeg skloništa, uče kako postati odgovoran vlasnik psa, što znači biti volonter, koje pasmine pasa postoje te sudjeluju u našim kreativnim zadacima, a sve to uz druženje sa Sisi.Sve radionice su besplatne i veoma su korisne za razvijanje svijesti o odgovornom ponašanju prema životinjama. Također, na kraju radionice grupa dobije diplomu i nagradice (sličice, crteže, narukvice i sl.) za uspomenu.

Vjerujemo da ovakvom edukacijom odgajamo nove generacije odgovornih vlasnika kućnih ljubimaca i nadamo se da će u budućnosti biti manje napuštenih životinja na ulicama grada.

Ako imate pitanja ili želite rezervirati svoj termin edukacije pišite na edukacija@dumovec.hr.

Pošaljite nam upit!


Dojmovi roditelja i učitelja djece koja su sudjelovala u programu edukacije skloništa Dumovec

Poštovanje, ja sam majka djeteta koje je u jednoj zagrebačkoj školi prošlo vaš program edukacije sa psom Sisi, i moram vam prenijeti da je bio oduševljen - kaže najbolje predavanje u &s...

Pročitaj više...
Posjet učenika O.Š. Nad lipom skloništu - program edukacije

Ovo su slike sa edukacije u skloništu, došla je u posjet O.Š. Nad Lipom, djeca s posebnim potrebama. Bili su super nježni i dragi prema životinjama, te smo dobili mnogo pisanih pohvala A ovaj crni ko...

Pročitaj više...

Stranica:   1 2  


Prijavite se na edukaciju

Prijavite se i vi na naš program koji je u potpunosti besplatan, i ispunite ovaj kratki formular:


Ime škole / vrtića / knjižnice:  
Ime i prezime kontakt osobe:  
Broj telefona / mobitela kontakt osobe:  
E-mail kontakt osobe:    
Broj djece na edukaciji:
Uzrast djece na edukaciji:
Napomene:

Pošalji