DumovecTV

DumovecTV - LiveTV by GeneratorTV
ZBOG PIROTEHNIKE U DUMOVCU ZAVRŠIO 21 PAS

Zagreb, 8. siječnja 2018. – Unatoč apelima da se pirotehnika ne koristi u blizini životinja, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i ove je godine svjedočilo neodgovornom ponašanju pojedinaca.
Između Božića i Sveta tri kralja dežurna ekipa Skloništa s gradskih je ulica sklonila dvadeset i jednog psa. Riječ je o psima koji su se od vlasnika udaljili uslijed pucnjave pirotehnikom. Među njima je bilo četrnaest mikročipiranih, pa su brzo vraćeni vlasnicima. Ostali svoje čekaju u Dumovcu.
„Iako raste svijest građana o lošim stranama pirotehnike, i dalje ima neodgovornih pojedinaca. Prije godinu dana u istom smo razdoblju intervenirali zbog samo dva psa više. Ove smo godine na društvenim mrežama opazili da si građani međusobno pomažu u potrazi za psima koji su iz dvorišta pobjegli zbog straha od pirotehnike. Nekoliko desetaka pasa tako je brzo pronađeno zahvaljujući dobrosusjedskim odnosima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.
Sklonište se trenutačno brine o dvjesto pedeset pasa, a u prvih sedam dana ove godine udomljeno ih je jedanaest. Neke su životinje udomitelje našle i izvan granica zemlje – mačka Franka otputovala je u Njemačku, a štene Kim u Belgiju. U sklopu međunarodne suradnje s europskim skloništima za nezbrinute životinje dvadeset i jedna je mačka otišla u bečko sklonište, kujica Pika u minhensko, a psi Fidel, Neron i Vara udomitelje će čekati u skloništu u Bad Tölzu.
Pse iz Dumovca građani mogu doći upoznati radnim danom između 10 i 12 te 14.30 i 16.30 sati, a subotom od 10 do 14 sati. O psima se mogu informirati i u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb).

Pročitaj više...
PAZI SE PSA - Anketa s odgovorima članova Federacije veterinara Europe

Pitanje 1: Postoji li popis opasnih pasmina u vašoj zemlji ili regiji? Zemlje koje imaju popis opasnih pasmina: Hrvatska, Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Danska, Irska, Njemačka, Rumunjska, Špan...

Pročitaj više...
Dabar Štefek vraćen u prirodu

Dabar, pronađen onemoćao prije dva tjedna u zagrebačkom Zapruđu, izvrsno se oporavio Zagreb, 29. prosinca 2017. – Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba godišnje ima tisuću petsto intervenci...

Pročitaj više...
Radno vrijeme za blagdane

OBAVIJEST : Sklonište je zatvoreno za posjetitelje na Božić, Štefanje te Novu godinu.Ostale dane smo otvoreni prema našem urednom radnom vremenu.

Pročitaj više...
CRVENI ALARM U DUMOVCU

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba poziva građane na udomljavanje pasa. Čak 250 zagrebačkih pasa čeka novi dom Zagreb, 20. prosinca 2017. – U doba koje slavi zajedništvo, čak dvjes...

Pročitaj više...
365 DANA UZ DUMOVEČKE NJUŠKE

Ove je godine iz Dumovca udomljeno 740 pasa. Putem Info centra pomoć je dobilo više od tisuću životinja Zagreb, 9. prosinca 2017. – U sklopu Adventa u Zagrebu predstavljen je kalendar Četiri godišnja...

Pročitaj više...

Stranica:  

Popularni proizvodi

Suradnici i sponzori