Osobna iskaznica


Lucky

Ime

Lucky

Vrsta

Pas

Pasmina

Križani njemački ovčar

Starost

Stariji

Na čuvanju kod privremenih udomitelja, trenutno nije u skloništu. Detaljnije informacije možete dobiti na tel: 01 2008 354.


Datum dolaska 12.9.2019.
Datum udomljavanja 21.1.2021.
 
Datum rođenja 1.6.2007.
Spol M
 
Opis

LUCKY - dobroćudni senior kojeg život nije mazio.

Lucky je dobroćudni dvanaestogodišnji senior kojega život nije mazio. 12 godina proveo je na kratkom lancu bez odgovarajuće skrbi i mogućnosti kretanja. Kada je prije 6 mjeseci oduzet vlasniku bio je kost i koža, zapušten, bez dlake na većem dijelu tijela, prepun rana, ožiljaka od ozljeda i svih mogućih nametnika, s izraženim kožnim tumorom na leđima.
Teško je hodao, stražnje noge svako malo bi pokleknule. Činilo se da malo slabije čuje i vidi. U dumovečko sklonište za napuštene životinje preuzet je s lošom prognozom, ali Lucky se nije predavao. Polako se oporavljao, dlaka je već lijepo izrasla, čak se i tumor smanjio.
U kući je veoma pristojan i miran, nuždu obavlja vani, dapače, povuče prema grmlju izvan staze ako je moguće. U autu se vozi mirno promatrajući okoliš. Poslušno hoda na povodcu, ne reagira na pseći lavež, znatiželjno i miroljubivo prilazi i psima i djeci. Kao da želi nadoknaditi izgubljene godine, hrabro se probija kroz visoku travu njuškajući i grickajući vlati trave i mirisno cvijeće. U šetnji s psećim prijateljima silno želi pratiti tempo drugih pasa, svako malo poklekne, ali se ubrzo digne i žustro nastavi dalje. Koliko god mu je teško penjati se stubama i uz brdo, pogotovo se spuštati, ne odustaje. Na ravnoj podlozi hoda bez problema, što vrijeme više odmiče, to lakše i brže.Galerija slika