Život na lancu nije život

14.11.2012.

Život na lancu nije život

Petorica članova grupe Picksiebner – Marko, Vedran, Gordan, Zoran i Andrija – pojavljuju se na plakatima u hrvatskim gradovima kako bi iskazali svoje neslaganje s držanjem pasa na lancu i upozorili da je to za životinje dugotrajna patnja, koja im izaziva bol i depresiju, a ne tako rijetko i agresiju. Pse, osobito u manjim, ruralnim sredinama, redovito drže stalno vezane na lancu. Lanac ih sputava u kretanju i prisiljava da život provedu u bijednim uvjetima. Često se ne mogu zaštititi od vremenskih uvjeta, jedu i obavljaju nuždu na istome mjestu, a brojni su slučajevi da im se lanac ureže u vrat. Najveća patnja pasa na lancu je psihička. Tim vrlo društvenim životinjama, željnima druženja i kretanja, svaki dan je nastavak agonije. Frustrirani i tužni, često polude, pa i postanu agresivni zbog takvog načina ophođenja. 

Svoju spremnost da pomognu životinjama Picksiebneri su iskazali već u nekoliko navrata. S Ibricom Jusićem snimili su pjesmu i spot 'Priča o cucku' kao potporu udruzi Noina Arka. Sada se priključuju najnovijoj kampanji Prijatelja životinja 'Život na lancu nije život' fotografirajući se za plakate i letak. Ujedno se pridružuju pozivu Prijatelja životinja svim grananima da potpišu peticiju za zakonsku zabranu držanja pasa na lancu na www.prijatelji-zivotinja.hr i da pišu Ministarstvu poljoprivrede tražeći takvu odredbu u Zakonu o zaštiti životinja. 

Picksiebneri pomažu životinjama i besplatnom svirkom na dobrotvornom koncertu za Noinu Arku. U Tvornici Kulture, 16. studenoga 2012. Uz Picksiebnere nastupit će i Ibrica Jusić, Cinkuši, Kawasaki 3P, Valungari i Corto, gdje će se takoner moći potpisati peticija. Ovom kampanjom Prijatelji životinja i članovi grupe Picksiebner žele podsjetiti da su psi i ostale životinje živa bića koja imaju svoje potrebe te osjećaju patnju i bol zbog zanemarivanja i zlostavljanja, kao i ljudi. 

Više pročitajte ovdje.

Dokument za download: Zivot na lancu nije zivot.pdf

Galerija slika