Zima topla svima!

6.11.2011.

Zima topla svima!

Pod sloganom „Udomljavanje je fora“ održana je 05. studenog od 9 do 14 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića  tradicionalna humanitarna akcija „Udomljavanje je fora“. Moto ove akcije bio je „Zima topla svima!“, čiji je temeljni cilj bio skupljanje starih dekica ili plahti za štence koji će i ove zime proboraviti u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Organizatori humanitarne akcije su Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba te stalni sponzor - kompanija Nestlé Purina, koja već godinama podupire sve humanitarne akcije Azila i udomljavanje napuštenih životinja.

Svake godine pred zimu u akcije „Udomljavanje je fora“ uključuju se školarci iz zagrebačkih škola te mnogobrojna djeca iz dječjih vrtića, a ove će godine Nestlé Purina nagraditi vrijednim poklonom razred s najviše skupljenih dekica za štence. Tijekom subotnje akcije prikupljen je veći broj dekica i donacija građana, osobito školaraca. Gužva na štandu azila Dumovec nije jenjavala i zbog posebno lijepog vremena,  a najbrojniji posjetitelji su bili djeca. Njihov interes su pobudili psići spremni na udomljavanje koji su se igrali u posebno ograđenom vrtiću.

Na informativnom štandu građani su imali prilike dobiti korisne informacije o kućnim životinjama i udomljavanja, podijeljeni su i poklon-paketi Nestlé Purina, a brojni posjetitelji su imali priliku po povoljnim cijenama kupiti hranu za pse i mačke. Činjenicu da je akcija očito bila uspješna potvrđuje i podatak da su svi štenci istog dana udomljeni. Inače, broj udomljenih pasa u 2011. godini višestruko nadmašuje brojku udomljenih ranijih godina, Sklonište je donacijama i različitim humanitarnim akcijama uspjelo opremiti jednu od najboljih ambulanti za kućne ljubimce u Zagrebu, broj volontera je ove godine višestruko veći, a u odnosu na ranije godine znatno je povećan i broj životinja s područja Grada Zagreba kojim je u 2011. pružena pomoć i njega.

Na nedavnom na jesenskom HTC Cro a porteru, najvažnijem modnom događaju u Hrvatskoj, uspješno je predstavljeno Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a modni dizajner Luka Grubišić je specijalno za tu prigodu izradio dizajnerske majice, ogrlice i prstenje. Ovom hvalevrijednom akcijom prikupljena su također značajna financijska sredstva namijenjena zagrebačkom Azilu i poboljšanju skrbi za napuštene životinje. Akciju je i ovoga puta došao podržati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim psom Rudijem. Zahvaljujući angažmanu glumaca, zaljubljenika u životinje Svjetlane Magdić i Borisa Mirkovića te modnog dizajnera Luke Grubišića, subotnja je akcija polučila neočekivani uspjeh. Višegodišnja uspješna suradnja Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo te kompanije Nestlé Purina pomogla je da situacija s napuštenim životinjama na području Grada Zagreba bude nemjerljivo bolja nego ranijih godina.

Galerija slika