Zbogom, Milena

16.12.2019.

Zbogom, Milena

 

Nakon duge i teške bolesti preminula je naša volonterka Milena Štimac. U gotovo dvadesetogodišnjoj povijesti Skloništa nismo upoznali osobu poput nje. I kad je bila najslabija u bolesti, svoju je energiju, vrijeme i znanje darivala drugima, onima za koje je osjećala da su u potrebi - našim psima.

Svi psi iz Dumovca zahvalni su joj na šetnjama i zagrljajima, a neki joj duguju i svoje živote. Naime, bolesnim psima i štencima kojima je bila potrebna cjelodnevna skrb, otvarala je i vrata svojeg doma. Tamo bi se brinula da ozdrave i ojačaju te potom nadljudske napore ulagala u to da im se čim prije pronađe trajni dom.

Za taj je svoj volonterski rad prošle godine primila Volonterski Oskar, nagradu za najboljeg volontera Grada Zagreba. Bilo joj je drago, ali nelagodno. Nije željela publicitet. Ni tada ni ove godine kada ju je Hrvatska radiotelevizija željela snimati za svoj dokumentarni serijal o Skloništu.

Koliko god samozatajna bila, ne može prikriti dubok trag koji je za sobom ostavila. Ostat će uzor našim volonterima, ali i svima drugima koji žele živjeti čovječnost.

Posljednji ispraćaj Milene Štimac bit će u četvrtak 19.12.2019. u 12.10 sati na Krematoriju.

 

Galerija slika