Zahvaljujući pravomoćnoj presudi Roky dobio pravo na novi dom!!!

2.4.2010.

Zahvaljujući pravomoćnoj presudi Roky dobio pravo na novi dom!!!
    Roky je prekrasan križanac, srednje veličine,  zlatno žute boje, star oko dvije godine, kojega su vlasnici držali u dvorišnom prostoru svoje obiteljske kuće zatvorenog u improviziranoj limenoj nastambi u kojoj je ležao i po nekoliko dana, bez hrane i bez vode, u potpunom mraku, bez dovoljnog dotoka svježeg zraka.
    Nakon što je Udruga „Suza“ podnijela kaznenu prijavu protiv vlasnika, Roky je oduzet vlasniku i smješten u sklonište.
Nakon dugih 10 mjeseci provedenih u kavezu skloništa, Roky je konačno dočekao presudu kojom se njegovi vlasnici kažnjavaju kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci (uvjetno na dvije godine). Istom presudom  pas Roky se trajno oduzima vlasniku, što znači da konačno može početi tražiti nove vlasnike i započeti život u novom domu.
I pored toga što se njegovi vlasnici prema njemu nisu ponašali kao da je živo biće, ovaj umiljati križanac u tipu labradora i dalje ima beskrajno povjerenje u ljude, pa se nadamo da će njegov tužni pogled, osvojiti nekoga tko će mu pružiti topao i siguran dom. Inače Roky ne traži puno jer ono što mu u ovom času treba je puno ljubavi i život na slobodi kojega neće morati promatrati iz limene kutije ili iza rešetaka kaveza.
    Stoga ako u svome dvorištu imate malo prostora za ovog napaćenog peseka, javite se u Info centar za kućne ljubimce  na broj telefona 060 40 40 44 ili u Sklonište u Dumovcu  na broj telefona 2008- 354, a Roky će vam biti zahvalan do kraja svog života.Galerija slika