World Woof Tour

17.2.2010.

World Woof Tour
Joanne Leffson i Oscar posjetili su naše sklonište kao jedno od odredišta tijekom svoje svjetske turneje koja je trajala godinu dana i tijekom koje su posjetili preko 30 zemalja, a cilj je bio upozoriti svjetsku javnost na 475 milijuna pasa koji žive u neprimjerenim uvjetima ili uopće nemaju dom.

Oscar je i sam udomljen iz skloništa u Cape Townu i putujući svijetom davao je podršku svakom psu na kojeg je naišao i promovirao udomljavanje iz skloništa. I sam jednom ostavljen znao je što znači doći u nepoznato, ostati bez poznatih lica i suočiti se s novim ljudima, stotinama drugih pasa oko njega i boriti se za naklonost i udomljenje među svim ostalim životinjama.

U našem je skloništu Oscar upoznao puno prijatelja pasa, ali i djece koja dolaze učiti o važnosti brige prema životinjama i o ulozi životinja u svijetu koji nas okružuje kao i o našem odnosu prema njima. Oscar je izbrao i svoga Oscara i to je bio prekrasan križanac bernskog planinskog psa Bartol, koji je u međuvremenu našao novi dom, ali svakodnevno i dalje poziva na udomljavanje pasa iz skloništa.  

„Ljubav se ne kupuje“ i nitko ne treba kupovati kućnog ljubimca, jer ih je na ulicama grada na stotine godišnje i svaki od njih vam može i hoće pružiti ljubav i prijateljstvo za cijeli život.

Galerija slika