VELIKO ZANIMANJE ZAGREPČANA ZA UDOMLJAVANJE PASA I MAČAKA

1.8.2019.

VELIKO ZANIMANJE ZAGREPČANA ZA UDOMLJAVANJE PASA I MAČAKA

Večernje udomljavanje bilo je izuzetno uspješno! Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba tijekom te je akcije, unatoč povremenoj kiši, posjetilo nekoliko stotina ljudi. Novi je dom te večeri pronašlo trinaest pasa, a svoje su ljude dobile i tri mačke. Neki su pak psi blizu udomljenja. Naime, građani su ih upoznali i razmišljaju o otvaranju vrata svojeg doma novom ljubimcu.

                „Zagrepčani su ponovo pokazali da imaju veliko srce za životinje! Ovo ljeto sa zagrebačkih ulica zbrinjavamo velik broj napuštenih odraslih pasa i štenaca, pa su nam posljednjih tjedana kapaciteti Skloništa puni. Svaki pas udomljen iz Skloništa znači više mjesta za ostale te slobodan prostor za prihvat novih životinja. Svim tim psima želimo da se na dumovečkoj adresi što kraće zadržavaju“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

                Svaka sinoćnja udomiteljska priča je posebna. Nekima je pas prvi put ušao u život, a neki su u Dumovec došli po pojačanje svojim četveronožnim sustanarima.

                Djelatnici Skloništa nadaju se da će zanimanje Zagrepčana za udomljavanje pasa i mačaka biti sve veće.

Večernje udomljavanje održano je prvi put, no zahvaljujući pozitivnoj reakciji građana moglo bi prerasti u tradiciju.

Sklonište je njime građanima ponudilo drugačiji ljetni sadržaj u metropoli - onaj kojim mogu učiniti nešto dobro ne samo za sebe, nego i za napuštene pse i mačke.

Galerija slika