Uspješna akcija „Udomljavanje je fora“

31.3.2012.

Uspješna akcija „Udomljavanje je fora“

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u organizaciji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i, u suradnji s Udrugom Prijatelji životinja te sponzorom Nestle Purina održalo je još jednu uspješnu akciju 'Udomljavanje je fora' u subotu, 31. ožujka 2012., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Štand azila Dumovec je i ove subotnje špice privukao brojne posjetitelje koji su se raspitivali za pse koji su tom prilikom predstavljeni. To su čistokrvni kućni ljubimci koji su zbog nebrige prijašnjih vlasnika završili u skloništu jer se, nažalost, psi napuštaju neovisno o njihovoj veličini, podrijetlu, karakteru, pa i čistokrvni psi u skloništu dijele sudbinu ostalih neželjenih kućnih ljubimaca. Po završetku akcije, za sve pse su se već javili potencijalni udomitelji, te će se u narednim danima naći u novim domovima.

Kako bi se naglasio problem nekontrolirana uzgoja čistokrvnih pasa i nebrige o njima, ove godine azil Dumovec je ostvario suradnju s još jednim poznatim modnim dizajnerom, Zoranom Mrvošem, koji je osmislio dizajnerske majice, platnene torbe i broševe s likom pudlice, čistokrvnog psa, napuštenog kućnog ljubimca. Ovom prilikom, Zoran je premijerno predstavio sve predmete koje je radio za napuštene životinje, a od čije se prodaje prikupljena sredstva ulažu natrag u rad azila. Također, Zoran Mrvoš se i osobno angažirao kako bi pronašao udomitelje psima s kojima se zbližio za posjeta azila u Dumovcu. Uspješna prodaja ovih proizvoda uz udomljavanje štićenika azila najbolji su dokaz uspješnosti ove akcije.

Akciju je kao i mnogo puta dosad podržao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim vjernim Rudijem. Psi iz azila Dumovec, koji su u međuvremenu prošli trening socijalizacije kako bi bili idealni kućni ljubimci bili su zanimljivi i brojnoj djeci koja su rado s njima poigrala.

Voditeljica azila Tatjana Zajec je izjavila: Dok se s jedne strane psi masovno uzgajaju, s druge strane postoji mnoštvo napuštenih pasa u skloništima i na ulicama, među kojima su i ’čistokrvni’ psi. Masovni uzgoj pasa i napuštanje ’čistokrvnih’ pasa tema je današnje akcije ’Udomljavanje je fora’. Prekobrojan broj napuštenih životinja, koje nisu izabrale biti odbačene i neželjene, traži od svih nas dodatan trud kako bi dobile priliku za život u novom domu. Da naš rad ipak nosi rezultate, pokazuje stalan rast udomljavanja svake godine.

 

Galerija slika