„Udomljavanje je fora“ - u dva hrvatska grada

12.3.2015.

„Udomljavanje je fora“ - u dva hrvatska grada

Svjetski dan kastracija
(WORLD SPAY DAY)

 

Prvu ovogodišnju akciju „Udomljavanje je fora“ organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt u suradnji s udrugama Laki iz Virovitice, Gradom Viroviticom, Skloništem za životinje Virovitica te Prijateljima životinja uz podršku tvrtke ROYAL CANIN. „Udomljavanje je fora“ pod nazivom „Svjetski dan kastracija“ održat će se u subotu, 28. veljače 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati u Virovitici.
Pridružujemo se akcijama koje se u svijetu održavaju povodom Svjetskog dana kastracija, koji se obilježava 24. veljače, jer psi i mačke ostaju bez doma u svakoj zajednici, svakom gradu i svakoj državi. I u našim gradovima ima previše životinja koje lutaju i udruge za zaštitu životinja kao niti skloništa nemaju dovoljno resursa da omoguće boravak ili da ih udome baš sve. Ima prekrasnih kućnih ljubimaca koji bi bili divno društvo no nikad ne dobiju mogućnost za tako nešto, jer ih je jednostavno previše.
Kastracija je učinkovit i human način da životinjama spasimo život, ali je to i uobičajen i jednostavan zahvat koji provode veterinari da bismo spriječili nastajanje neželjenih legala štenaca i mačića. Mnogi građani podržavaju kastracije posebno kad uvide na koji način se spašava veliki broj života.
U Zagrebu se programi kastracija provode već godinama, a pozivamo i ostale gradove da se priključe. Grad Virovitica jedan je od tek nekoliko hrvatskih gradova koji imaju sklonište s 'no kill' politikom. Sklonište za životinje Virovitica napominje da, usprkos velikim naporima i trudu koji svakodnevno ulažu u dobrobit svojih štićenika, ovakvo utočište ne bi moglo opstati bez podrške Virovitičana, udruga i gradskih vlasti.
Cilj akcije 'Udomljavanje je fora' je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja.
Pozivamo vas da nas posjetite na našem velikom štandu kod sata u subotu 28.2. od 9 h do 15 h!

ROYAL CANIN nakon akcije za pse udomljene u sljedeća dva vikenda, udomitelje podržava hranom Royal Canin prema veličini udomljenog psa i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana (ampulu Frontline Combo)!
Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

Galerija slika