Udomljavanje je fora "Nevidljivi psi"

23.4.2014.

Udomljavanje je fora "Nevidljivi psi"

Akciju „Udomljavanje je fora“ organizira Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, Gradom Zagrebom i udrugom Prijatelji životinja, te uz podršku tvrtke ROYAL CANIN. „Udomljavanje je fora“ održat će se u subotu, 26. travnja 2014., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Skloništa za pse puna su „nevidljivih pasa“. To su psi koji nisu toliko uočljivi, uglavnom su crne boje i ne ističu se svojom ljepotom. Zovemo ih „križanci“ i u društvu u kojem se cijeni čistokrvnost pasa ti psi nemaju vrijednost tako da većinom završavaju na ulici, a imaju li sreće – u skloništima. Pridajući vrijednost izgledu pasa skrećemo pažnju na ono što nije toliko važno za dobar odnos sa psom koji postaje dio obitelji. Bitno je ono što je unutra. Upravo kao i kod ljudi.

Rapper IFEEL je napisao: „Na danu otvorenih vrata u azilu u Dumovcu gdje sam imao koncert, upoznao sam više dragih i nažalost usamljenih pasa. No, jedan od njih je privukao moju pažnju više od ostalih. Na info-tablici na njegovom kavezu je pisalo Ringo, pasmina: križ. ovčar, osobitosti: bijela mrlja ispod vrata. Kad sam zastao ispred njegovog kaveza, Ringo se polako i sramežljivo približio i počeo mi njuškati ruku. Imao sam osjećaj da ima puno više "osobitosti" od bijele mrlje ispod vrata…“. Pročitajte cijelu priču na http://www.azilzagreb.com/Clanak.aspx?Id=238

Ovo je prva ovogodišnja akcija skloništa i željeli smo pozvati sve građane da 2014. godina bude godina suosjećanja prema svim živim bićima, da razmislimo što znači suživot ljudi i životinja u velikom gradu i da pokažemo brigu i o najmanjima i najugroženijima od nas.

Na akciju ćemo dovesti i životinjski kutak sa psima koji imaju divne karaktere i traže svoju obitelj, a pozvali smo i goste koji će nam pomoći da životinje postanu vidljivije. Gradonačelnik Milan Bandić podržat će akciju kao i svaki put dosad i u 10h pozvat će građane na udomljavanje!

Pozivamo vas da nas posjetite na našem velikom štandu kod sata, kupite maramu za pse ili neku od majica, jer time direktno utječete na bolji život napuštenih pasa i maca, a  ROYAL CANIN će udomiteljima ponuditi besplatnu hranu za mjesec dana za udomljene pse i mačke za dva vikenda nakon akcije te 30% popusta za prvu kupnju u tom periodu.

 Svatko od nas može s malo truda pridonijeti velikoj razlici koja spašava nečiji život - postanite sponzor jednog psa ili volontirajte u šetnjama. Neka ovo bude godina odluke o volontiranju i pomoći životinjama!

I na kraju zahvaljujemo svim građanima Zagreba koji podržavanjem akcije direktno utječu na bolji život napuštenih pasa.

Udomite psa i mačku, nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

Galerija slika