UDOMLJAVANJE JE FORA - lanac je prošlost!

13.9.2016.

UDOMLJAVANJE JE FORA - lanac je prošlost!

Jesen dolazi, a time i „Udomljavanje je fora“.. :)

Ulazak u jesen obilježit ćemo akcijom u organizaciji Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz podršku tvrtke ROYAL CANIN i FRONTLINE (Merial), a održat će se u subotu, 17. rujna 2016., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

U tijeku je izmjena Zakona o zaštiti životinja i jedna od novosti koje zakon donosi je zabrana držanja pasa na lancu!
Psi su vrlo socijalna i druželjubiva bića koja trebaju interakciju s ljudima i drugim životinjama. Dugotrajno držanje na lancu ili u boksu dovodi do fizičkih i psiholoških povreda i utjecaja na njihovu dobrobit. Inače vrlo prijateljski raspoloženi psi, kad ih držimo zavezane, postaju nesretni, anksiozni, dolazi do razvoja neuroza i često i agresivnosti. Lanac koji je stalno na vratu dovodi do ozljeda i boli, a ogrlice ili i sam lanac bolno urastaju unutar kože psa. Psi su sjedeći mamci za ugrize insekata i parazita te uvijek postoji visoki rizik od omotavanja lancem, ugušenja te maltretiranja ili čak i napada od drugih pasa i ljudi.
Često takvi psi ne budu pravilno hranjeni, lancem se prevrne zdjela s vodom pa ostaju satima žedni, nemaju dobru veterinarsku skrb ili zaštitu od sunca. Po zimi su na snijegu i hladnoći i nemaju dostupan zaklon od vremenskih prilika. Često njihovi vlasnici neredovito čiste njihov mali prostor koji je ostaje zaprljan pa znaju spavati u takvim uvjetima.
Najvažnije od svega, upravo zato što su željni pažnje i ljubavi, a ignorirani od vlastite obitelji, nerijetko ne dobiju niti minimum privrženosti i ljubavi koje su i sami spremni dati već postaju agresivni i opasni za ljude oko sebe!
Naš grad je još 2015. godine donio odluku kojom je zabranjen ovakav način držanja pasa. http://www1.zagreb.hr/slglasnik/index.html#/akt?godina=2015&broj=070&akt=4A0D6D37FC818EF4C1257E3700362588

Dođite do našeg štanda i podržite nas na akciji. Kupite neki od artikala na štandu i pridružite se u pomoći napuštenim životinjama. Svi artikli - majice, tunike, marame ili narukvice, mogu se pogledati i naručiti na web shopu Azil Dumovec: http://azilzagreb.com/web-shop-skloniste-dumovec ili u Životinjskom kutku (Vlaška 105).
 ROYAL CANIN nakon akcije za pse udomljene u sljedeća dva vikenda, udomitelje podržava hranom Royal Canin prema veličini udomljenog psa i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana (ampulu Frontline Combo)!

                               Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

Galerija slika