UDOMLJAVANJE JE FORA - Info centar Dumovec – mreža koja spaja ljude i životinje

17.9.2018.

UDOMLJAVANJE JE FORA - Info centar Dumovec – mreža koja spaja ljude i životinje

U subotu, 22. rujna od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu (kraj Splavnice) održat će se tradicionalna akcija Udomljavanje je fora.

Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba u suradnji s udrugama Noina arka i Prijatelji životinja ovom akcijom građane žele upoznati s radom Info centra Dumovec. Naime, u pronalaženju izgubljenih i spašavanju ozlijeđenih životinja iznimno je važna brza i točna informacija.

Često se događa da građani Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba upućuju nepotpune prijave putem društvenih mreža i elektroničke pošte, a to nije ni služben ni dobar način kako bi se životinji odgovarajuće pomoglo u najkraćem mogućem roku.

Zato će djelatnici i volonteri Skloništa u subotu građane educirati kako učinkovito dojaviti da je životinja u nevolji. Neovisno je li riječ o kućnom ljubimcu ili divljoj životinji, prijavu treba napraviti putem internetske stranice http://www.azilzagreb.com/info-centar-dumovec ili info telefona 01 2008 354.

Već tradicionalno akciji će se pridružiti i neki od napuštenih pasa koji traže svoj novi dom, a trenutačno su smješteni u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Životinjama se može pomoći i kupnjom proizvoda s obilježjima Dumovca.

Akciju podupiru Hill's Pet Nutrition i Frontline. Svima koji udome psa u iduća dva tjedna, za psa daruju vreću hrane i zaštitu protiv buha i krpelja.

Galerija slika