Udomljavanje je fora "Do Božića u novom domu"

13.11.2013.

Udomljavanje je fora "Do Božića u novom domu"

Akciju  „Udomljavanje je fora“ organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz podršku tvrtke ROYAL CANIN. „Udomljavanje je fora“ održat će se u subotu, 16. studenog 2013., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Približavaju nam se blagdani i željeli bismo ovaj put pozvati građane da ne kupuju kućne ljubimce već da u svoj dom dovedu jednog psa ili mačku o kojima se brine sklonište ili neka od udruga za zaštitu životinja i tako i sami pomognu napuštenim životinjama u traženju novog doma.           .

Kako pomoći? Neka kraj godine bude vrijeme u kojem ćemo humanitarnom akcijom  potaknuti građane da ne kupuju životinje te da dio budžeta namijenjenog kupnji darova, potroše tako da pomognu životinjama. 

Akciju će podržati i nogometni klub Dinamo (tu ćemo staviti koji i u koje vrijeme će biti na štandu čim doznamo takve informacije!). Naime, od fotografija igrača Dinama s psima koji čekaju drugu priliku da budu udomljeni, napravili smo kalendar za 2014. godinu. i očekujemo kalendar početkom prosinca pa ovom prilikom 

Sklonište kroz prodaju kalendara za 2014. godinu želi prikupiti potrebna sredstva kako bi se mogla kupiti oprema za agility poligon koji će biti smješten u Dumovcu i moći će ju koristiti svi psi i volonteri svakodnevno. Nakon uređivanja velikog ograđenog igrališa, agility oprema je sljedeći strateški cilj kojem je svrha obogaćivanje života psima.

Uprkos brizi zaposlenika, zbog velikog broja pasa, oni većinu dana provode u kavezu. I dok je sklonište za većinu pasa srećom tek usputna stanica, jer uspješnim promoviranjem udomljavanja brzo pronađu bolji dom, brojni psi ostaju godinama kod nas prije nego budu udomljeni. Svi zaposlenici i volonteri trude se šetnjama, pažnjom nadomjestiti pravi dom, te smo se zato, na preporuku stručnjaka, odlučili izgraditi agility poligon. Agility će psima dati priliku da uče nove vještine, fizički se kreću, izgrađuju bolji odnos sa timariteljima, brže prolaze tečaj socijalizacije. Sve to čini ih lakše udomljivim psima.

A dok ne budu udomljeni, njihovi dani u skloništu bit će ispunjeni zabavnom i fizički zahtjevnom aktivnosti, što psi vole. Pozivamo sve koji mogu da se priključe ovoj akciji kako bi ostvarili ovaj cilj.

Galerija slika