„Udomljavanje je fora“ Dijete i pas – ljubav i sigurnost

9.9.2014.

 „Udomljavanje je fora“ Dijete i pas – ljubav i sigurnost

Akciju  „Udomljavanje je fora“ organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz podršku tvrtke ROYAL CANIN.

„Udomljavanje je fora“ održat će se u subotu, 13. rujna 2014., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. 

Tijekom ove 2014. Godine Petra & Sisi su na edukacijskim radionicama skloništa posjetile preko 3000 djece s kojima su se družile, ali ih i naučile sve što trebamo znati o odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima kao i o brizi prema njima i njihovim potrebama. U više od 80 radionica smo dovodili veterinare, trenere životinja, različite pse i mačke, a odaziv djece i roditelja je bio jako velik.

Na danu otvorenih vrata organizirali smo i likovnu radionicu, mađioničara, oslikavanje dječjih lica likovima životinja, crtanje po asfaltu..i, iako smo dobro znali koliko je velika dječja ljubav prema životinjama, bila je to potvrda važnosti učenja.Pismo mame jednog Andreja nas je razoružalo. Njihov je sin dijete s poteškoćama u razvoju i jako se bojao pasa sve do dolaska naše Sisi kad se polako počeo privikavati na jednog malog psića. Danas Andrej i njegova obitelj imaju psa pod imenom Po (po Teletubbies) iako su mislili da nikad neće moći imati kućnog ljubimca!

Zato sad razmišljamo o velikim stvarima i jedna od njih je i nabava novog auta za Petru & Sisi da njih dvije na vrijeme i s velikom željom da uče djecu suživotu sa životinjama, stignu na svoje radionice i predavanja i da obiđu sve škole, vrtiće i knjižnice koje nisu stigle obići i rade s djecom s kojom još nisu i koja čekaju njihov posjet!

Pozivamo vas da nas posjetite na našem velikom štandu kod sata, kupite maramu za pse ili neku od majica, jer ćemo sve donacije i sponzorstva uložiti u ostvarenje tog cilja, a dovest ćemo i predstavnike skloništa, štence Ittu & Jingle-a, dok će ROYAL CANIN udomiteljima ponuditi besplatnu hranu za mjesec dana za udomljene pse i mačke za dva vikenda nakon akcije te 30% popusta za prvu kupnju u tom periodu. 

Dolazi nam polako i jesen  i pozivamo sve volontere da nam se pridruže u pomoći životinjama, a one koji ne mogu volontirati da naprave jedno dobro djelo i skupe stare deke i plahte za pse preko zime ili im pomognu naći novu obitelj i novu dom.

Udomite psa i mačku, nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

Galerija slika