"Udomljavanje je fora" 20.11. 2010.

7.12.2010.

"Udomljavanje je fora" 20.11. 2010.

Dana 20.11. u vremenu od 9-14h na Trgu bana Jelačića održali smo zadnju ovogodišnju akciju pod nazivom „Udomljavanje je fora“ u organizaciji gradskog skloništa, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te sponzora. I ovaj put surađivali smo s udrugom Prijatelji životinja i oni su također sudjelovali.

    U ovoj akciji stavili smo naglasak na važnost edukacije djece i učenja o važnosti suživota ljudi i životinja u velikom gradu, a već drugu godinu provodimo program edukacije i svi dječji vrtići Grada Zagreba dolaze u sklonište i tamo djeca uče kako se brinuti o kućnim ljubimcima i biti odgovorni vlasnici, što znači imati psa ili macu, kako sigurno prilaziti životinjama,maziti ih, igrati se s njima, ali i kako prepoznati životinju bez vlasnika išto raditi u tim slučajevima.

     U 11h na Trg su došla djeca iz Dječjeg vrtića„ Bajka“ i svim građanima i medijima pokazala što su naučili u vrtiću i u skloništu, doveli su i psa Curu i pjevali mu pjesme te pokazali što su sve crtali i kako sami pomažu napuštenim životinjama.

    Sklonište je predstavilo i prvi  kalendar napravljen za sklonište za 2011. godinu, napravljen zalaganjem Nestle Purina Pet Care i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, ali i brojnih poznatih lica koja svakodnevno gledamo u TV emisijama, slušamo u radio emisijama ili o njima čitamo u novinama. Zajedničkom akcijom želimo pokazati lica životinja koje nemaju svoj dom i koje su napuštene lutale ulicama Grada Zagreba, a sad trebaju našu pomoć da im svi zajedno omogućimo udomljavanje u novu obitelj!

    Uskoro se bliži velika obljetnica – početkom 2011. godine slavimo 10. rođendan skloništa i već sad počinjemo s najavama rođendana, a cilj nam je  nova obitelj za svakog psa ili macu u skloništu.

Galerija slika