" Udomljavanje je fora"

12.4.2010.

" Udomljavanje je fora"
„Udomljavanje je fora“

  U subotu 10. travnja na Trgu bana Jelačića održana je prva ovogodišnja akcija „ Udomljavanje je fora“ u organizaciji naših sponzora Nestle Purina Pet Care, GU za poljoprivredu i šumarstvo i samog skloništa. U ovoj akciji stavili smo naglasak na socijalizaciju pasa zato što kad štene dođe u kuću svi su ukućani oduševljeni, no ubrzo ono počinje s prvim nestašlucima. Ubrzo, ukoliko se ništa ne poduzme ili još gore, kada odgajanje ode u krivom smjeru, kažnjavanjem i prisilom na nešto što pas nikako ne razumije
…problemi postaju još veći i tada se većina donedavnih kućnih ljubimaca odjednom nađe na cesti i postaju problem cijele zajednice. Kako bi se to izbjeglo, svaki bi vlasnik trebao što je ranije moguće krenuti u malu školu za pse.
  Instruktori u Vindor školi za pse imaju dugogodišnje iskustvo u radu s psima i njihovim vlasnicima i njihove se metode temelje na isključivo pozitivnom pristupu. Uz primjenu kliker metode vlasnici imaju priliku naučiti kako uz uložen trud i vrijeme na najjednostavniji način mogu dobiti poslušnog i kulturnog psa s kojim mogu ići bilo gdje bez straha da će ih njihov ljubimac osramotiti.
  Također, kada psi dođu u sklonište ( oni sretniji, koji ne nastradaju na cesti!), tamo im se pruža osnovna skrb, ali to je daleko od potrebne pažnje i ljubavi koju bi mali kod dobrog vlasnika. Što dulje borave psi na cesti i nakon toga u skloništu, oni se počnu ponašati kao čopor i gube manire dobrih kućnih ljubimaca, što im otežava pronalazak novih vlasnika. Takve je pse, prije udomljavanja, nužno socijalizirati i pomoći im da ponovo steknu povjerenje u ljude.
  Uvidjevši taj problem, Dumovec i glavna instruktorica Vindor škole, Sara Marević, započeli su suradnju na projektu socijalizacije pasa u skloništu kako bi im se na taj način olakšalo što prije udomljavanje.
  Nakon pronalaska novog vlasnik, bilo bi idealno kada bi njih dvoje nastavili malu školu u Vindoru, jer to bi definitivno pomoglo njihovom povezivanju i međusobnoj komunikaciji.
  Nestle Purina je podržala ovu akciju i svakog će polaznika koji završi malu školu u Vindoru, nagraditi vrijednim darom, 3kg vrećom Pro Plan super premium hrane za pse.