UDOMIMO ZAGREBAČKE NJUŠKE Rex & Mango pozivaju na udomljenje!

29.1.2015.

UDOMIMO ZAGREBAČKE NJUŠKE Rex & Mango pozivaju na udomljenje!

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec u petak 30. siječnja s početkom u 11h u garaži Zagrebparkinga na Langovom trgu predstavit će Zagrebačke njuške. Kalendar skloništa 'Zagrebačke njuške' pun je prekrasnih fotografija pasa koji su fotografirani na mjestima na kojima su pronađeni. Autori fotografija Gordana Popović i Mladen Popović fotografijama su željeli ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca koji u gradskoj vrevi često budu nevidljivi i ostaju neprimijećeni bez obzira na to što su nekad bili voljeni i imali svoju obitelj.

Glavni motiv postavljanja jumbo plakata sa zagrebačkim njuškama je zaustaviti pogled vozača u velikoj garaži na Langovom trgu, atraktivnom mjestu kojeg ni jedan vozač koji prolazi kroz garažu ne može zanemariti, i potaknuti građane na razmišljanje o svim životinjama koje žive u suživotu s ljudima kao i na volontiranje, udomljavanje ili privremeni smještaj i u svom domu.

Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Zagrebparking u JG Langov trg već treći puta u posljednjih nekoliko mjeseci organizira događaje kojima predstavlja aktivnosti udruga, ustanova i pojedinaca koji se bave humanitarnim radom pa nakon udruge Europa Donna Hrvatska u mjesecu ružičaste vrpce te potpore humanitarnom koncertu „Želim život“ u organizaciji Zaklade Ana Rukavina, zajednički pomažemo u udomljavanju, ali i prodaji kalendara za 2015. godinu, jer sva sredstva idu za edukaciju djece u zagrebačkim školama, vrtićima, knjižnicama i bolnicama.

Predstavnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo obratit će se okupljenima s par riječi budući da Grad Zagreb kontinuirano podržava napore skloništa u spašavanju i udomljavanju napuštenih kućnih ljubimaca.

Predstavljanju jumbo plakata koji će krasiti prostor garaže pridružit će se psi Rex i Mango, jer su oni jedina dva psa s kalendara koji još nisu pronašli svoju novu obitelj!

Velika njuška Mango od svega najviše voli druženje i šetnje. Unatoč svom predivnom karakteru, još uvijek nije pronašao put do srca svojih udomitelja. A Rex je nažalost „dumovečki rekorder“, koji već dugih sedam godina provodi u skloništu. Zbog svoje nenametljive i blage naravi još nikome nije „zapeo za oko“.
Pomozite im da pronađu put u novi dom!

Galerija slika