SVJETSKI DAN KASTRACIJE PASA I MAČAKA

25.2.2020.

SVJETSKI DAN KASTRACIJE PASA I MAČAKA

Diljem svijeta Svjetski se dan kastracije pasa i mačaka obilježava već 25 godina posljednjeg utorka u veljači. Cilj mu je osvješćivanje javnosti o odgovornom držanju kućnih ljubimaca.

Hrvatska ima napredan Zakon o zaštiti životinja, a Grad Zagreb u suradnji s nama već gotovo dvadeset godina provodi projekt TNR koji kastracijom pridonosi ograničavanju potomstva kućnih ljubimaca, no i dalje je velik broj neodgovornih građana koji odbacuju neželjene mladunce svojih pasa i mačaka. Takve mladunce znamo pronaći u kutijama diljem grada, mnoge od njih životno ugrožene. Taj nas scenarij najvjerojatnije čeka i ovoga proljeća.

Kako bi građani postali odgovorniji prema svojim kućnim ljubimcima, sustavno radimo na njihovoj edukaciji – kako djece, tako i odraslih. Nadamo se da ćemo uskoro na zagrebačkim ulicama susretati samo željene štence i mačiće!

Fotografije prikazuju kujicu i štence pronađene 2012. godine u jednoj napuštenoj radioni na istoku Zagreba. Naše je sklonište o njima preuzelo skrb te su i mama i štenci sretno udomljeni.

Galerija slika