Suradnja Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu sa skloništem u Dumovcu

4.12.2013.

Suradnja Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu sa skloništem u Dumovcu

Još jedna lijepa inicijativa ...

Zdravstveno veleučilište započelo je suradnju s udrugama civilnog društva i ostalim institucijama, kojom će se ostvariti i jedan od strateških ciljeva u prepoznavanju zdravstvenih potreba i u skladu s time, unaprijeđenju razvoja stručno-znanstvenih studijskih programa. Studenti i nastavnici moći će se uključiti kao volonteri u rad udruga, upoznati sa njihovim djelatnostima i ciljevima, a time i djelovati na obogaćivanju i implementaciji relevantnih i aktualnih smjernica u nastavne sadržaje.

Suradnja je temeljena na edukativnim, humanitarnim  i kulturnim sadržajima, a prvi ponedjeljak u mjesecu biti će rezerviran pri Zdravstvenom veleučilištu kao „zeleni ponedjeljak“, otvoren studentima, nastavnicima i civilnom društvu  za zajednički  „korak dalje“ (predavanja, razgovori, gostovanja).

Prvi je „korak dalje“ započeo  sa Skoništem za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec, udrugom „Prijatelji životinja“ i Centrom za rehabilitaciju „ Silver“, u želji da budući i sadašnji zdravstveni profesionalci budu upoznati s utjecajem životinja na čovjekovo zdravlje i poboljšanje međuljudskih odnosa, o čemu govore i mnoga stručno-znanstvena istraživanja.

Galerija slika