ROTVAJLERICA JANA U VELIKOM ŽIVOTNOM PREOKRETU: OD BATINA BIVŠEG VLASNIKA DO IŠČEKIVANJA NOVIH LJUDI

31.3.2019.

ROTVAJLERICA JANA U VELIKOM ŽIVOTNOM PREOKRETU: OD BATINA BIVŠEG VLASNIKA DO IŠČEKIVANJA NOVIH LJUDI

Iza trogodišnje rotvajlerice Jane težak je život. U Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba stigla je prije gotovo godinu i pol.
Pred njom je bila neizvjesna budućnost.

Naime, znala je loše reagirati na životinje i ljude.„Svakom psu koji završi u Dumovcu, želimo svijetlu budućnost no ponekad nam dođu psi u zaista lošem stanju i brinemo se hoće li uspješno proći socijalizaciju. Jana je agresivno reagirala na diranje po šapama i trbuhu te kad bi joj se pristupalo tijekom jela.
Zahvaljujući velikim naporima koje su uložili naše Sklonište i volonteri te kolege iz Alpha Canisa, Jana je danas novi pas“
,
kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Stručnjaci su utvrdili da je iza Jane vjerojatno traumatična prošlost. Bivši ju je vlasnik najvjerojatnije tukao nogom u trbuh.
Odatle njezin u početku jako izražen obrambeni stav.Iza nje ja uspješna socijalizacija, program tijekom kojeg je učila družiti se s psima i ljudima.
Tijekom tog je procesa ponovno stekla povjerenje u ljude, pa je sada pred njom novi veliki korak – pronalazak trajnog doma i ljudi.

Svi zainteresirani za njezino udomljenje mogu se javiti u Sklonište na 095 443 4416, a prije udomljenja proći će i kratku obuku u Alpha Canisu kako bi suživot Jane s novim ljudima bio što kvalitetniji.

 

Galerija slika