RIBAFISH U DUMOVCU UDOMIO DŽIVU: „PRVIH MJESEC DANA SUŽIVOTA PROSLAVIT ĆEMO PSEĆIM PIVOM“

26.8.2019.

RIBAFISH U DUMOVCU UDOMIO DŽIVU: „PRVIH MJESEC DANA SUŽIVOTA PROSLAVIT ĆEMO PSEĆIM PIVOM“

U dom Domagoja Jakopovića Ribafisha prije dva se tjedna uselio Dživo. Riječ je o mješancu goniča čije će točno podrijetlo, baš kao i većine štenaca koji su svoje ljude pronašli u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba, zauvijek ostati nepoznanica.

Ribafish je s djevojkom Kasandrom Draganić Dumovec posjetio kako bi upoznao imenjakinju Ribu, kujicu koja je u međuvremenu udomljena. Pritom mu ni u primisli nije bilo udomljavanje psa, no sudbina je uplela svoje prste.

U Dumovcu smo upoznali mnogo pasa, no susret sa štencima bio je prekrasan! Dživo je bio najsitniji i najtiši. Iako su ostali gazili preko njega, nije se dao otjerati od nas. Mazio se, lizao nam ruke i to je bilo to. Ljubav“, prisjetio se Domagoj Jakopović.

Kod kuće je pala odluka i psić je ubrzo dobio svoje ljude.

„Ja ga zovem Dživo s tvrdim, gundulićevskim „dž“, a Kasandra Đivo s mekim „đ“. Tu smo malo u nesuglasju. Zbog šale na račun ekipe koja svojim psima daje više imena, naš se mališa u rodoslovu zove još i Šugica, Atuahalpa i Prvi nepokoreni, a ionako ga u parku svatko zove na svoj način… Izvorno je ime dobio zahvaljujući projektu RokOtok. Nakon što smo plivajući povezali prvih sedamnaest od pedeset naseljenih hrvatskih otoka, jako nam se svidjelo ime koje nosi mnogo ljudi u tom kraju - Dživo, Đive…. Nadam se da nam nitko neće zamjeriti što smo tako nazvali psa, ali ime nam je doista prekrasno, baš kao i sam Dživo (koji nikad neće biti Đivo)“, kazao je Ribafish.

Prva dva tjedna u Dživinu novom domu prošla su u zbližavanju s ukućanima, klincima u parku i čišćenju parketa. Izazov im trenutačno predstavlja Dživin odgoj, točnije, učenje psića da se nužda ne obavlja po stanu. Trenutno Dživo vodi.

Veselo štene zavoljelo je i putovanja. Oduševio ga je prvi izlet izvan Zagreb, onaj u Novu Gradišku, a posjetio je i manifestacije Špancirfest u Varaždinu te Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu.

Budući da gastronomija ima važno mjesto u životu i poslu Dživinih ljudi, velika je vjerojatnost da i sam postane gastro kritičar.

„Bio bih presretan kada bi Dživo ušao u hrvatsku elitu kušača. Prvih mjesec dana zajedničkog života proslavit ćemo uz pseće pivo koje sam već kupio“, otkrio je Ribafish.

Za sada je štene na krutoj hrani, a kad ojača, uvjereni su njegovi ljudi, krenut će otkrivati gastronomiju Hrvatske i svijeta.

Galerija slika