Revija pasa Dumovec

2.10.2011.

Revija pasa Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i uz pomoć sponzora Nestle Purina organiziralo je ove godine prvu reviju pasa udomljenih iz azila koja se održala na Bundeku gdje je Sklonište predstavilo svoj rad u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana životinja, 2. listopada. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba već deset godina predano radi na skrbi i promoviranju udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca.

 Redovitim akcijama i programima edukacije radi se na podizanju svijesti građana o odgovornom postupanju prema kućnim ljubimcima. Da rad Skloništa nosi rezultate, pokazuje sve veći broj udomljavanja pasa. Uspjeh skloništa u velikoj mjeri duguje udomiteljima pasa, koji su na Bundeku imali priliku predstaviti svoje kućne ljubimce te primiti priznanje i poklone. Također, birana je najljepša priča o udomljenju koja je donijela vrijedne nagrade dobitnici.

Brojni posjetitelji te djeca za koju je organiziran poseban kutić još jednom su podržali napore skloništa a to je promoviranje udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca i odgovorno postupanje vlasnika. Na reviji pasa su svi bili pobjednici, a lijepo vrijeme, jesenski aranžiran revijski prostor i uzbuđenje natjecatelja su samo poticaj organizatorima da i slijedeće godine organiziraju nešto slično.

Galerija slika