PUNI SMO, A NA ULICAMA ZAGREBA NAS ČEKAJU ODBAČENI PSI

3.7.2019.

PUNI SMO, A NA ULICAMA ZAGREBA NAS ČEKAJU ODBAČENI PSI

Zagreb, 3. srpnja 2019. – Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba puca po šavovima. Naime, tamo je trenutačno smješteno više od sto šezdeset pasa, a građani svakodnevno na ulicama Zagreba pronalaze nove odbačene pse.

„Karantena u kojoj psi moraju provesti prve dane po dolasku u Dumovec, ali i prostori za njihov smještaj ograničenih su kapaciteta pa smo zahvalni svim građanima koji su u mogućnosti nekoliko dana po pronalasku odbačenog psa o njemu se brinuti. Istodobno pozivam sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca, da nas posjete. Ovdje ih sigurno čeka pas koji će im pružiti mnogo veselja i ljubavi“, poručio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

U prvih šest mjeseci ove godine došlo je do pada broja udomljenih pasa. Udomljeno ih je tristo osamdeset što je pedesetak manje nego u istom razdoblju lani.

„To nije ništa dramatično, ali stalna nas analiza podataka potiče da u ovakvim slučajevima građane jače potičemo na udomljavanje“, pojasnio je Skok.

Samo u prošlom mjesecu Sklonište je primilo osamdeset pasa od kojih je polovina štenaca.

Mnogi štenci dolaze u skupini.

Takva je priča i sedmorki pristiglih iz Kluba za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb. Pod okriljem noći netko ih je prebacio preko ograde Kluba i pobjegao. Kad su ujutro došli na trening, članovi Kluba imali su što vidjeti. Dočekali su ih prestrašeni, ali umiljati psići. Petomjesečne ljepotane preuzela je volonterka Skloništa i odvezla ih u Dumovec.

U potrazi za novim domom najviše je sreće imale Kari, no čini se da će sretne šape biti još dvije kujice. Upravo su rezervirane. Njihova braća i sestre žele isto – dobiti novi dom i svoje ljude.

Iz Skloništa poručuju kako je pravo doba za udomljenje pasa. Lijepo vrijeme ljudima i psima omogućuje mnogo boravka vani i zbližavanje kroz igru i šetnje.

Galerija slika