Prodajna izložba umjetnina

5.12.2011.

Prodajna izložba umjetnina

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba organizirali su 5. prosinca  2011. otvaranje prodajne izložbe doniranih umjetnina u  18,30 sati u Galeriji Vladimir Filakovac, Narodno sveučilište Dubrava Cerska 1 Zagreb. Prodajna izložba umjetničkih djela trajat će do 31. prosinca. Brojni afirmirani hrvatski umjetnici različitih generacija i stilova poklonili su svoja dojmljiva ostvarenja te tako dali priliku posjetiteljima izložbe da plemenitim činom kupnje djela pomognu opremanju Gradskog skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu. Prodajom poklonjenih umjetnina prikupit će se materijalna sredstva koja će biti iskorištena za nabavu veterinarske opreme potrebne za poboljšanje skrbi za životinje u  Gradskom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Kada je prije izvjesnog vremena nekoliko desetaka najvećih hrvatskih likovnih umjetnika, akademskih slikara i kipara, doniralo svoje radove kako bi pomogli Azilu za nezbrinute životinje Grada Zagreba, započela je jedinstvena akcija čija je temeljna svrha pomoći napuštenim životinjama te djelatno pridonijeti da naš Grad postane ljepše i sretnije mjesto za život. Naime, velika umjetnička imena hrvatske likovne scene bila su dirnuta sudbinom nezbrinutih bića koja napuštena lutaju našim Gradom i odlučila su poduzeti nešto konkretno. Kako je riječ o umjetnicima, njihova je reakcija, dakako, bila umjetnička. Svatko od njih je odlučio nekoliko svojih djela pokloniti, s tim da će se novac prikupljen njihovom prodajom upotrijebiti za spas četveronožnih prijatelja. Budući da je temeljna svrha ove hvalevrijedne akcije - humanitarna, djela istaknutih umjetnika ponuđena su po znatno nižim cijenama od njihove tržišne vrijednosti.

Gostima na svečanom otvorenju će se obratiti Ravnatelj narodnog sveučilišta Dubrava Ivica Rubić, Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Davorka Maljković ravnateljica zagrebačkog Zoološkog vrta a samu izložbu će svečano otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Galerija slika