"PRIJATELJI KROZ STOLJEĆA"

16.3.2016.

"PRIJATELJI KROZ STOLJEĆA"

Azil Dumovec i Red Čuvara grada Zagreba pozivaju vas da pomažete životinjama

„Obvezujem se čuvati slabe i bespomoćne“

        "Prijatelji kroz stoljeća" naziv je kampanje koju je pokrenuo azil Dumovec u suradnji s udrugom Prijatelji životinja. Na fotografijama koje će krasiti brojne lokacije u Zagrebu vitezovi, članovi Reda Čuvara grada Zagreba poziraju sa napuštenim kućnim ljubimcima i pozivaju da čuvamo životinje, naše prijatelje.

Red Čuvara grada Zagreba je udruga građana, osnovana sa svrhom promicanja, razvitka i unaprjeđenja hrvatske i europske antičke, srednjovjekovne i ranonovovjekovne oživljene povijesti i kulturne baštine.

Bilo je logično da se azil Dumovec obrati udruzi mladih ljudi koji su strastveni u promoviranju viteških vrijednosti kao što su čast, hrabrost, zauzimanje za slabije i bespomoćne, plemenitost. Nakon snimanja u Maksimiru gdje su se zagrebački vitezovi upoznali sa psima iz azila Dumovec, posjetili su sklonište gdje su volontirali i svoje nove prijatelje izveli u šetnju.

I bez viteških oklopa, svi mi možemo biti vitezovi prema onima koji trebaju našu pomoć. To ne mora biti nužno udomljavanje nego volontiranje, pružanje pomoći ozlijeđenoj životinji, prijava zlostavljanja, odgovoran odnos prema kućnim ljubimcima.

Psi koji su sudjelovali u kampanji uživali su u pažnji vitezova, a kroz kampanju im se povećava šansa da će ih netko prepoznati kao novog člana obitelji


VIDEO: Prijatelji kroz stoljeća

Galerija slika