Posjet djece Gradskom skloništu za napuštene životinje u Dumovcu

8.2.2010.

Posjet djece Gradskom skloništu za napuštene životinje u  Dumovcu
U sklopu kampanje protiv napuštanja životinja udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport, vodi projekt organiziranih posjeta djece i mladih u Sklonište za napuštene životinje u Dumovcu.
Prošlogodišnji posjeti pokazali su da je ovo vrlo učinkovit način educiranja o pravilnoj skrbi prema životinjama, važnosti osuđivanja napuštanja životinja te udomljavanja već napuštenih životinja.
Napuštanje životinja u Hrvatskoj, iako kažnjivo Zakonom o zaštiti životinja, sveprisutno je, a posljedice su veliki problemi za lokalnu zajednicu. Uz to, trgovina životinjama je u stalnom porastu, dok je udomljavanje nedostatno i ne popularno.
Ovim projektom želi se ukazati mladima na postojanje problematike napuštanja i na nužnost poboljšanja odnosa prema životinjama. Djeca u sklopu posjeta u kratkom izlaganju voditeljice skloništa Tatjane Zajec, dr.vet.med., dobiju informacije o osnovnim potrebama životinja i odgovornosti koju zahtijeva skrb o životinjama. Saznaju više i o napuštanju životinja, njihovom zbrinjavanju, mikročipiranju, o tome kako osigurati veterinarsku skrb za bolesnu i ozlijeđenu životinju, zašto udomljavati  životinje te osnovne informacije o Zakonu o zaštiti životinja, a pristup se prilagodi dobi djece.
  Članovi udruge Prijatelji životinja prate djecu zajedno s njihovim učiteljima u organiziranim autobusima od njihove škole do Skloništa gdje, nakon kratkog izlaganja, idu u obilazak Skloništa, a na povratku do škole sva djeca dobiju edukativni letak pod nazivom "Nisam ničija igračka".

Galerija slika