Održana akcija "Udomljavanje je fora" - 26.04.2014.

26.4.2014.

Održana akcija "Udomljavanje je fora" - 26.04.2014.

Prva ovogodišnja akcija "Udomljavanje je fora" održana je u subotu, 26. travnja od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića s temom "Nevidljivi psi".

Skloništa za napuštene životinje puna su "nevidljivih pasa". To su psi koji nisu toliko uočljivi i ne ističu se svojom ljepotom i najčešće su crne boje. Zovemo ih "križanci".

U društvu u kojem se cijeni čistokrvnost pasa ti psi nemaju vrijednost tako da većinom završavaju na ulici, a – imaju li sreće – u skloništima.

Pridajući važnost izgledu pasa skrećemo pozornost na ono što nije toliko bitno za dobar odnos sa psom koji postaje dio obitelji. Bitno je ono što je unutra. Upravo kao i kod ljudi.

Ovo je prva ovogodišnja akcija skloništa i želja je pozvati sve građane da 2014. godina bude godina suosjećanja prema svim živim bićima, da razmislimo što znači suživot ljudi i životinja i da pokažemo brigu i o najmanjima i najugroženijima od nas.

Treba naglasiti da ni kod mačaka nije bolji slučaj pa često one crne najteže pronađu svoj dom. Stoga važna poruka uvijek ostaje: Udomite psa i mačku, nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!

Galerija slika