Održan koncert grupe Afion za azil Dumovec

3.5.2012.

Održan koncert grupe Afion za azil Dumovec

U srijedu, 2. svibnja 2012., u punoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog grupa Afion i gosti održali su humanitarni koncert za azil Dumovec. Koncert je održan u organizaciji Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, te uz potporu Nestlé Purine, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kupnji nužne veterinarske opreme za azil Dumovec.  Glazbenici nisu žalili vremena ni truda kako bi publici pružili vrhunski koncert.

Usprkos produženom vikendu, brojni građani su došli poslušati koncert eminentnih etno izvođača, grupe Afion, najnovije sevdah senzacije Damira Imamovića, Sevdah trio i šarmantan etno zbor Čipkice koji se nedavno borio u emisiji 'Do posljednjeg zbora'. Za vrijeme koncerta se prikazivao kratki film, snimljen za posjeta glazbenicima azilu, pa su gledatelji iz prve ruke mogli vidjeti životinje na koje se koncertom željela skrenuti pozornost. Duhoviti voditelj Boris Mirković je brzo zagrijao atmosferu, a već nakon nekoliko minuta svirke grupa Afion koja uživo zvuči jednako besprijekorno kao i na svojim albumima potakla je publiku da aktivno sudjeluje, pjevajući, plešući. Damir Imamović je publici pružio prekrasan repertoar najpoznatijih sevdalinki, te ih između pjesama nasmijavao kako bi koncert ostao u veselom tonu. Sevdah trio je briljirao vokalnom izvedbom Lidije Dokuzović, a za kraj su se pridružile Čipkice koje su u zajedničkom nastupu sa prethodnim izvođačima izvele nekoliko narodnih pjesama. Neosporna pozitivna energija, opuštenost, veselje mogli su se osjetiti u zraku, što se nastavilo i spontanim pjevanjem i druženjem nakon koncerta, s kojeg su posjetitelji otišli i više nego zadovoljni.

Lidija Dokuzović, grupa Afion: Bilo nam je neizmjerno zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu, na način na koji to najbolje možemo, svojom pjesmom. Nadamo se da smo ovim koncertom uspjeli podsjetiti na brojne napuštene kućne ljubimce i pomoći rad azila Dumovec. Vjerujem da je i publika prepoznala tu našu želju.

Osim kupnjom karata za ovaj koncert, građani su imali prilike pružiti potporu radu azila i kupnjom dizajnerskih predmeta Elfsa, Luke Grubišića i Zorana Mrvoša koji su nastali kroz suradnju azila Dumovec i Nestlé Purine. U pauzama i nakon koncerta, brojni posjetitelji su imali priliku upoznati se s radom azila te su svojom kupovinom dizajnerskih komada također pomogli rad azila u Dumovcu.

Ovdje možete pogledati kratki film snimljen prilikom posjete grupe Afion azilu Dumovec:

Afion za Dumovec

Afion za Dumovec | Golube

Galerija slika