Novi performans Siniše Labrovića: Šetanje napuštenosti na Ilicu dovelo pse iz Dumovca

15.9.2020.

Novi performans Siniše Labrovića: Šetanje napuštenosti na Ilicu dovelo pse iz Dumovca

Šetanje napuštenosti dojmljiv je preformans umjetnika Siniše Labrovića koji u fokus stavlja razna lica napuštenosti.

Umjetnik je s građanima u šetnju Ilicom,nekadašnjom žilom kucavicom Zagreba koja posljednih godina postaje sve pustija,poveo dvadesetak pasa iz Skloništa za nezbrinute životinje  Grada Zagreba u Dumovcu. U izlozima napuštenih radnji tako su se nekoliko sati zrcalili napušteni psi.

Na dugogodišnje pražnjenje sadržaja iz Ilice proljetos se nadovezao potres koji je centru Zagreba čiji je Ilica simbol donio, i isprašnjenost od samih stanovnika.

Jedan od znakova suvremenih gradova,posebno većih,jesu ljudi koji šeću sa svojim psima.Zato smo na nekoliko sati  na Ilicu doveli pse koji su napušteni ne svojom krivnjom kazao je umjetnik Siniša Labrović te pozvao  građane na udomljavanje pasa.

U sklopu performansa Labrović i građani su sa psima iz Dumovca zajedno došli Ilicom s Trga Franje Tuđmana do Britanskog Trga, a nakon toga svatko je sa psom,nalik na prave vlasnike pasa,krenuo svojim putem- neki u daljnu šetnju, a  neki na kavu.

U Šetanje napuštenosti uključilo se četrdesetak građana,a veliki broj gledatelja i slučajnih prolaznika performans je pozdravio pozitivnim komentarima i emocijama.

Dokumenti
Galerija slika