Naši novi koraci

2.5.2011.

Naši novi koraci

Ove godine, kao što se može vidjeti iz rubrike vijesti, napravili smo nove korake u promoviranju našeg Skloništa i poticanju građana na udomljavanje napuštenih životinja. Iako su se neke suradnje možda činile neobične (psi i modni dizajneri, psi na izložbi i sl.), naše akcije su uspjele približiti problematiku napuštenih kućnih ljubimaca širem krugu ljudi.

Kao i dosad, redovito organiziramo akciju 'Udomljavanje je fora' koja uvijek rezultira povećanim udomljavanjima. Zatim je organiziran tečaj Osnove odgoja i socijalizacije, kao i pomoći sa savjetima za probleme u ponašanju pasa. Slijedeća akcija će se održati u subotu, 7. svibnja 2011. na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelaćića.

Također, započeli su dani Dječjih vrtića grada Zagreba, s kojima azil u Dumovcu redovito surađuje. Cilj je edukacija djece o problemu napuštenih životinja te širenje međusobne edukacije i aktivizma za zaštitu i prava životinja kod djece. Na problem napuštanja životinja i općenito lošeg odnosa prema životinjama treba upućivati djecu od najranije dobi, da suživot ljudi i životinja u budućnosti bude bolji.

I nakraju, ali ne manje važno, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Ustanova  Zoološki vrt Grada Zagreba pozivaju vas 9. svibnja  2011. na otvaranje prodajne izložbe doniranih umjetnina u  19,00 sati u Galeriji Kristofora Stankovića, Ćirilometodska 5, Zagreb. Prodajna izložba umjetničkih djela trajat će do 18. svibnja.  Prodajom poklonjenih umjetnina prikupit ćemo materijalna sredstva koja će biti iskorištena za nabavu veterinarske opreme potrebne za poboljšanje skrbi za životinje u  Gradskom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. Brojni afirmirani hrvatski umjetnici različitih generacija i stilova poklonili su svoja dojmljiva ostvarenja te tako dali priliku posjetiteljima izložbe da plemenitim činom kupnje djela pomognu opremanju Gradskog skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Galerija slika