MAREKI SU PONOVO ZAJEDNO

14.7.2016.

MAREKI SU PONOVO ZAJEDNO

     Nakon dugih 13 godina provedenih u skloništu, braća Mareki (Maro I i Maro II) konačno su otišli u svoj zauvijek dom, ali, zbog velike životne promjene i potpuno novih uvjeta, Mareki su pobjegli iz novog doma u Samoboru.

U međuvremenu, brat Maro II je ubrzo pronađen i vraćen kući, ali Maro I je još danima lutao na području Samobora i okolice.
Kako njihova vlasnica Maja Sertić kaže, nakon 7 dana pakla ova priča ima sretan završetak.
Brojni prijatelji su dijelili statuse, uključili su se volonteri, poznanici su dijelili obavijesti; čini se da nema osobe iz Samobora koja nije pogledala psa i razmislila je li to baš jedan od dvoje živahnih Dumovčana....

U Dumovcu su proveli 13 godina, stigli su u sklonište kao štenad, sa samo šest mjeseci, u njemu su odrastali. Kako su izgledom vrlo slični, braću su nazvali Maro1 i Maro2, od milja Mareki.
Kada su Maro I i Maro II konačno udomljeni, zajedno su otišli u svoj dom u Samoboru. No, već drugi dan pobjegli su iz novog dvorišta u Cvjetnom naselju. Vjerojatno su se provukli ispod ograde.
Potraga je isprva bila bezuspješna jer su Mareki plahi, nisu naučeni na život izvan boksa i teško se snalaze sami na cesti.
Vlasnica je obavijestila veterinare, lovce, a nalazniku se nudila i bogata nagrada.
Zahvaljujući velikoj podršci, psi su pronađeni i vraćeni kući. Mareki sada konačno uživaju u svojem domu.

Galerija slika