LELA KAPLOWITZ UOČI KONCERTA ZA NOINU ARKU I NAŠE SKLONIŠTE: „ZEN, UDOMLJEN IZ DUMOVCA, OBOGATIO NAM JE ŽIVOT“

22.5.2020.

LELA KAPLOWITZ UOČI KONCERTA ZA NOINU ARKU I NAŠE SKLONIŠTE: „ZEN, UDOMLJEN IZ DUMOVCA, OBOGATIO NAM JE ŽIVOT“

Glazbenica Lela Kaplowitz sa skupinom glazbenih entuzijasta u subotu 23. svibnja u 20 sati održat će koncert za Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Noinu arku. Građani će koncert moći pratiti na njezinu YouTube kanalu: https://youtu.be/s1t2Ol2AAWw

Lela s Dumovcem ima posebnu vezu. Ona se zove Zen. Pas je to koji je stigao u njezin dom prije šest godina kada je njezina kći završavala 2. razred osnovne škole.

„Suprug je obećao Luciji da će dobiti peseka! Doslovce se sa mnom nisu niti konzultirali, ali ja sam bila za, pošto sam kao mala uvijek htjela imati peseka. Bila sam dosta rezervirana, no kad smo došli u Dumovec i kad sam ugledala malenoga Zena koji se tada zvao Kojo, zaljubila sam se na prvi pogled. Po povratku doma s našim divnim i pomalo uplašenim kućnim ljubimcem pokušali smo mu dati ime. Budući da je bio jako miran, prozvali smo ga Zen“, ispričala je uspješna jazz glazbenica.

Danas zna koliko je odluka o udomljavanju psa bila dobra.

„Zenko je najbolji pas na svijetu. Mnogo sam naučila od njega u proteklih šest godina. On živi u trenutku i radi sve savršeno, uvijek je dobre volje i obožava prirodu. Svako jutro napravimo oko deset kilometara uz Savu, ponekad i više pa se onda cijeli dan odmara. Obožava se kupati, malo više u rijeci i jezeru nego u moru, zbog valova. Vrlo je druželjubiv, voli se igrati sa svim pesekima, a pogotovo onima dvostruko većima od sebe. Tu i tamo se posvađa zbog loptice ili neke klope, nekoliko je puta „dobio po njušci“ od drugih peseka, ali onda je naučio lekciju i od tada je poslušniji. Naučila sam ga par trikova, ali još uvijek nije naučio loviti leteće poslastice, pa izgleda smiješno dok ih hvata. Preko Zena sam na savskom nasipu upoznala mnogo divnih ljudi. Zaista mi je obogatio život. Definitivno je dio naše obitelji i uopće ne mogu zamisliti život bez Zena“, otkrila je Lela.

Zen uživa u životu sa svojom glazbenom obitelji, a zahvaljujući velikom umjetničkom talentu njezinih članova, možda će steći i dodatnu slavu. Lela Kaplowitz, naime, namjerava o njemu i njegovim avanturama pisati kratke pjesmice za dječje slikovnice.

Subotnjim koncertom želi pomoći psima koji svoj dom i ljude još čekaju. Potiče građane da posjete Sklonište u Dumovcu i daruju poslastice za pse koje se koriste pri njihovoj socijalizaciji, te da financijski podupru Noinu arku.

 

Galerija slika