Ksenija Balta Marošević – volonterka godine

15.1.2016.

Ksenija Balta Marošević – volonterka godine

     Ksenija Balta Marošević počela volontirati prije tek nešto više od godinu dana, ali je u tako malo vremena napravila neviđeno mnogo. Otvorila je Facebook stranicu pod nazivom „Udomljavanje pasa iz Zagreba i okolice“ i udomila je sama 40 – tak pasa iz Dumovca, udomila i osobno kujicu Malenu i pomagala joj u teškoj bolesti, organizirala je nabavu 15 novih kućica za pse.

A najvažnije je što Ksenija  poznaje pse. Volja i upornost  koje pokazuje su rijetkost i super da ih usmjerava u tako plemenitom smjeru.   Dolazi redovno u sklonište i baš svaku put prošeta sve do jednog psa iz pojedinačnih boksova unutar skloništa, a posebno pazi na one pse koji su u našem društvu pomalo stigmatizirani – pse koji pripadaju opasnim pasminama poput stafordskih ili pit bull terijera i nalazi fenomenalne obitelji za te prekrasne i dobre pse.

Osobnim sredstvima financira dodatne oglase i kontaktira s udomiteljima privatnim mobitelom. Nikada joj se nije teško javiti i ljubazno popričati. Sasluša potrebe udomitelja i preporuči nekog od pasa.

Osim što volontira, ona je supruga i majka i ima privatni posao.

Ona je naša volonterka 2015. godine!

Priču o njoj i njen razgovor s novinarima možete pronaći na linku http://www.index.hr/ljubimci/clanak/ona-je-zagrebacka-volonterka-godine-cime-je-to-zasluzila-/870127.aspx

Galerija slika