Kalendar dobrih namjera 2013.

18.12.2012.

Kalendar dobrih namjera 2013.

Uoči predstojećih blagdana, azil Dumovec je uz pomoć Viktora Drage i podršku sponzora Nestlé Purina  i brojnih poznatih osoba napravio kalendar kojim predstavlja svoje štićenike, napuštene kućne ljubimce grada Zagreba. Ovim kalendarom, kao i svim dosadašnjim aktivnostima, azil Dumovec promovira udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca. „Željeli smo potaknuti da građani uoči blagdana poklone svoju ljubav napuštenim životinjama tako što će svog budućeg ljubimca udomiti, ne kupiti“, rekla je Tatjana Zajec, voditeljica azila. 

Brojne poznate osobe – Nina Badrić, Viktor Drago, Tatjana Jurić, Jelena Veljača, Barbara Kolar, Tihana Harapin Zalepugin, Nikolina Pišek, Luka Nižetić, Renata Sopek, Dubravko Šimenc, Kristina Bradač, Nataša Janjić s veseljem su sudjelovale u projektu, pozirajući sa psima koji čekaju ljepše dane u azilu. Organizacija i realizacija ovakvog snimanja je bila logistički izazov, ali nitko nije odbio poziv sudjelovati u projektu. Ovo nije prvi put da Viktor Drago, vlasnik nekoliko kućnih ljubimaca čini nešto za dobrobit životinja. 

Da je moguće učiniti mnogo entuzijazmom dokazao je kad je pokrenuo cijelu mašineriju stilista, fotografa, vizažista, poznatih osoba hrvatske scene. Njegova je ideja bila da se 'pronađu' sličan pas i čovjek, pa je Dubravko Šimenc bez straha zagrlio velikog Haryja, Nikolina Pišek je u naručju mazila malenu crnku Silvu, Viktor Drago je bez problema surađivao na snimanju sa impozantnom Aggie. 

Na snimanju su psi, svih starosti, boja i veličina, pokazali ono što se u azilu Dumovec već zna: da su lijepo odgojeni, beskrajno zahvalni za pažnju koja im se pruža i da mogu biti vrijedan član nečije obitelji. Nadamo da će uskoro biti udomljeni, jer psi iz azila Dumovec zaslužuju drugu priliku.

Pročitajte više i pogledajte galeriju slika ovdje.

Galerija slika