Kalendar 2016. "BAJKE ZA TOPLI DOM"

11.1.2016.

 Kalendar 2016. "BAJKE ZA TOPLI DOM"

Hans Christian Andersen rekao je: „Ovaj je svijet pun čudesa, ali mi smo na njih tako navikli da ih smatramo svakidašnjim.“

Bajke su priče koje na poseban način kazuju misli i u kojima se čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim tako da između prirodnoga i natprirodnoga, stvarnoga i izmišljenoga nema razlike. U njima žive vile i vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, vještice, a u novije vrijeme i hobiti, goblini, trolovi, orci i druga fantastična stvorenja koja su plod mašte novog naraštaja književnih, ali i filmskih umjetnika.

Kao djeci su nam roditelji, bake i djedovi čitali bajke, a mi smo se u njih uživljavali u hladnim zimskim večerima dok je padao snijeg i tražili ih da nam uvijek nanovo čitaju o omiljenim junacima. Željeli smo sretan kraj, zajedništvo i obitelj u sigurnom i toplom domu nakon brojnih avantura likova iz bajki.

I ovaj kalendar pred vama također je izraz želje za sretnim krajem i toplim domom za sve napuštene životinje koje su se našle u skloništu, a poruku projekta „Bajke za topli dom“ prepoznala je i tvrtka Petrokov i odlučila nam se pridružiti te tako pomoći životinjama.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba ove godine slavi 15. godišnjicu postojanja. Tijekom mnogih godina pomaganja životinjama u našem gradu pronašli smo dom za više od 7000 pasa i mačaka te u prirodu i u njihov pravi dom vratili više od 3500 divljih životinja.

Kupnjom kalendara pomažete napuštenim životinjama koje žive u skloništu, kao i svima onima koje će doći. Zahvaljujući dosadašnjim donacijama obogatili smo život svih onih koje ovdje žive, kupili opremu od velike važnosti za liječenje i oporavak ozlijeđenih pasa i mačaka te unaprijedili programe edukacije za najmlađe – one koji u bajke vjeruju!

Kalendar „BAJKE ZA TOPLI DOM“ možete kupiti putem našeg web shop-a ili na prodajnom mjestu u Životinjskom Kutku (Vlaška 105).

Autorica fotografija: Gordana Popović

Galerija slika