Izložba 'ZAGREBAČKE NJUŠKE' - aula Gradske uprave - 24. 11. - 8. 12. 2014.

19.11.2014.

Izložba 'ZAGREBAČKE NJUŠKE' - aula Gradske uprave - 24. 11. - 8. 12. 2014.

U ponedjeljak, 24. studenoga 2014. godine, u auli Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića bit će predstavljena izložba fotografija ‘Zagrebačke njuške’.

Prošetali smo gradskim ulicama sa psima koji su se nakratko vratili na mjesta na kojima su pronađeni napušteni i nastale su prekrasne fotografije koje će krasiti kalendar skloništa za 2015. godinu.
Autori fotografija su Gordana Popović i Mladen Popović, koji već nekoliko godina podržavaju rad skloništa, a od 2010. godine Gordana i radi u samom skloništu na promociji udomljavanja kroz različite projekte i programe edukacije.

Fotografijama su željeli ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca koji u gradskoj vrevi često budu nevidljivi i ostaju neprimijećeni i dalje, bez obzira na to što su nekad bili voljeni i imali svoju obitelj.

Dvanaest kaširanih fotografija 70x50cm izložit ćemo u predvorju Poglavarstva tijekom 14 dana, a nakon toga izložba postaje prodajna i izlagat ćemo u Knjižnicama grada Zagreba. Posjetioci će moći na trenutak zastati i pogledati fotografije pasa koji čekaju obitelj i dom, s nadom da će ih potaknuti na razmišljanje o pravoj odluci – odluci o udomljenju.

Glavni motiv projekta je približiti građanima stvarnost napuštenih kućnih ljubimaca, ljude koji o njima brinu, kao i obitelji koje donose plemenitu odluku o udomljenju.

Sav prihod od prodaje fotografija i kalendara za 2015. godinu namijenjen je programu edukacije skloništa u Dumovcu, a koji provodimo u Knjižnicama grada Zagreba, dječjim vrtićima i školama te dječjim domovima i bolnicama.

Galerija slika