Izložba doniranih djela

10.5.2011.

Izložba doniranih djela

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba organizirali su 9. svibnja  2011. na otvaranje prodajne izložbe doniranih umjetnina u  19,00 sati u Galeriji Kristofora Stankovića, Ćirilometodska 5, Zagreb. Prodajna izložba umjetničkih djela trajat će do 18. svibnja. Brojni afirmirani hrvatski umjetnici različitih generacija i stilova poklonili su svoja dojmljiva ostvarenja te tako dali priliku posjetiteljima izložbe da plemenitim činom kupnje djela pomognu opremanju Gradskog skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu. Prodajom poklonjenih umjetnina prikupit ćemo materijalna sredstva koja će biti iskorištena za nabavu veterinarske opreme potrebne za poboljšanje skrbi za životinje u  Gradskom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Humanost se ne manifestira samo u situacijama kada treba pomoći čovjeku, jer i za životinje, naše najvjernije prijatelje, trebaju također sredstva kojima će se doslovno spasiti njihovi životi. Kao u mnogim zgodama opet su se umjetnici odazvali darujući slike i skulpture, da bi se njihovom prodajom prikupila sredstva za pomoć životinjama. Brojni afirmirani hrvatski umjetnici, različitih generacija i poetika, poklonili su svoja dojmljiva ostvarenja, te tako dali priliku posjetiteljima izložbe da plemenitim činom kupnje djela pomognu dragim stvorenjima.

Za ovu izložbu svoja vrijedna donirali su slijedeći umjetnici i njihove obitelji: Andrea Šunjić, Ante Živković-Fošar, Antun Boris Švaljek, Branimir Bartulović, Davor Vuković, Davorin Radić, Doroteja Benko, Dragica Cvek Jordan, Dubravka Babić, Đuro Seder, Eugen Kokot, Fadil Vejzović, Hamo Čavrk, Igor Dragičević, Igor Rončević, Ivan Lovrenčić, Ivica Šiško, Jagor Bučan, Josip Marinović, Ljerka Njerš, Ljubomir Stahov, Marina Ravlić, Mile Blažević, Miro Vuco, Nevenka Arbanas, Petar Ujević, Rudi Labaš, Sašo Petroševski Novak, Slavica Međeri, Tihomir Lončar, Tomislav Kršnjavi, Toni Franović, Vasilije Josip Jordan, Vlatko Blažanović, Zlatan Vrkljan, Zlatko Čular.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk i Davorka Maljković zahvalili su se brojnim gostima na dolasku i angažmanu umjetnika i njihovih obitelji bez kojih ova izložba ne bi bila moguća.  „Imali smo sreće da su se brojni afirmirani umjetnici odazvali našem pozivu i poklonili nam svoja djela za ovaj plemeniti cilj. Grad Zagreb kontinuirano radi na promoviranju udomljavanja, odgovornog postupanja prema kućnim ljubimcima, edukaciji te vjerujemo da ćemo i ovim 'umjetničkim' iskorakom doprijeti do svijesti ljudi o potrebama nezbrinutih životinja“, rekao je Emil Tuk. Ova izložba je osim plemenitog cilja i vrhunski kulturni događaj kojeg ljubitelji umjetnosti ne bi smjeli propustiti.

Galerija slika