Edukacija za zagrebačke mališane

7.11.2012.

Edukacija za zagrebačke mališane

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizira za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta nekoliko godina edukacijske programe kojima se nastoji senzibilizirati zagrebačke mališane za skrb o životinjama, razvijati svijest o ulozi životinja u okruženju, a pogotovo odnosa čovjeka prema njima, razvijati pozitivan emocionalan odnos djece prema životinjama, poticati brigu za životinje, učiti ponašanje prema njima i još mnogo toga. 

Projekt su zajednički osmislili Ustanova ZOO Grada Zagreba, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport te Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo. Programi edukacije se odvijaju u dogovoru s vrtićima i osnovnim školama, a do sada je kroz programe edukacije prošlo više od tisuću djece. Gotov svakog dana vrijedni tim edukatora obilazi zagrebačke škole i vrtiće i nailazi na pozitivne reakcije djece, ali i učitelja i roditelja. 

Za najmlađe je osmišljen poseban program koji je u cijelosti prilagođen njihovom uzrastu; zabavna i edukativna radionica omogućava djeci siguran neposredan susret sa životinjama te im pomaže u stjecanju znanja i razumijevanju neophodnosti brige za životinje.  Brojna domaća i inozemna znanstvena istraživanja dokazuju kako djeca koja su u djetinjstvu naučila brinuti o kućnim ljubimcima i biti odgovorni vlasnici, kad odrastu postaju bolji, zdraviji i odgovorniji ljudi. 

Program edukacije djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta pruža nezaboravni doživljaj. Djeca se mogu pod nadzorom stručnih osoba, slobodno igrati sa životinjama, maziti ih, hraniti. Djeca viših razreda osnovne škole, mogu se, ukoliko to žele, aktivno uključiti u rad Skloništa te tako još više pomoći da suživot ljudi i životinja u budućnosti bude bolji. Ovim programom nastojimo pridonijeti tome da naši najmlađi sugrađani danas-sutra postanu što bolji odrasli ljudi. Zato vas pozivamo da nas kontaktirate kako bismo posjetili i vaš vrtić/školu.

Sve informacije o EDUKACIJI  možete dobiti na petra.edukacija@gmail.com

Galerija slika