Dvije sretne priče

8.2.2010.

Dvije sretne priče
Priča I

Mika je pas kod nas  poznat po imenu Lika.  2003. su nesretnu životinju iz dubine jedne od ličkih jama spasili pripadnici GSS-a  i predali udruzi „Prijatelji životinja“. Udruga Liku nije mogla smjestiti, te se obratila za pomoć Gradskom skloništu.  U travnju 2003. Liku su udomili gđa. Coletta i gosp. Karl-Heinz iz Njemačke. Lika-Mika je  3 mjeseca proveo na socijalizaciji, a s životinjom je radio slijedeća 3 mjeseca i  psiholog za pse.
Danas Lika živi u stanu sa svojim vlasnicima i psom Josephom (isto iz Zagreba), predanom u Sklonište samo zato što je lajao u stanu. Joseph je 3 godine proveo s brnjicom u stanu  bivšeg vlasnika u vrijeme  kad nikoga nije bilo kod kuće.
Gosp. Karl-Hainz je u mirovini i svojim kućnim ljubimcima poklanja puno  slobodnog vremene. Zahvaljujemo im  jer su našim bivšim štićenicima pružili ono najvažnije – dom.

Priča II 
Emma je jedna od brojnih životinja zbrinutih putem Gradskog Skloništa. Životinja je uz pomoć dobrih ljudi (gospođe Gordane i Zrinke, kojima također zahvaljujemo) došla u Ludwigsburg kod gđe Christe. Osim svakodnevnih šetnji, nije rijedak  posjet restoranu, muzeju.....Zahvaljujemo gđi Christi jer  je Emmi pružila  pružili ono najvažnije – dom.