Donacija s utrke Trčimo s Gobi

18.12.2019.

Donacija s utrke Trčimo s Gobi

 

Hvala svima koji ste sudjelovali u utrci Trčimo s Gobi! Novcem od kotizacija kupljen je uređaj za analize Finecare VET. Uređaj je upravo stigao u našu veterinarsku ambulantu i njime su oduševljeni kako naši djelatnici, tako i četveronožni pacijenti.

Posebnu zahvalu izražavamo ultramaratoncu Dionu Leonardu i njegovoj kujici Gobi koji su predvodili maksimirsku utrku prije dva mjeseca, te Koncept izdavaštvu, izdavaču hrvatskog izdanja knjige U potrazi za Gobi koji je utrku organizirao.

Kotizacija je iznosila 30 kuna po čovjeku, a psi su mogli sudjelovati besplatno. Kako je u utrci sudjelovalo petstotinjak ljudi, prikupljeno je 15.000 kuna. Tim je novcem kupljen Finecare VET. Riječ je o fluorescentnom imunokromatskom analitičkom uređaju pomoću kojega se mogu dijagnosticirati infekcije, dijabetes, bolesti krvožilnog sustava, bubrežnih oboljenja, bolesti štitnjače i nadbubrežnih žlijezdi i tumora te odrediti razinu progesterona u kuja. WONDFO veterinarska platforma pruža pouzdane kvantitativne rezultate analizom pune krvi, seruma i plazme u roku od svega nekoliko minuta.

Taj će uređaj doprinijeti bržem postavljanju dijagnoze kod naših pasa, a time i ubrzati liječenje. 

 

Galerija slika