Dođite nam na Floraart!

31.5.2021.

Dođite nam na Floraart!

Do nedjelje 6. lipnja posjetite naš kutak na 55. Međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart!

Građane ćemo tamo upoznavati s vrijednošću udomljavanja pasa i mačaka, no rado ćemo govoriti i o našim drugim radnim zadacima.

Posljednjih tjedana imamo pune ruke posla oko divljih životinja. Toplo je vrijeme razbudilo životinjski svijet. Zato se Zagrepčani u njegovim zelenim dijelovima susreću s mnoštvom divljih životinja. Neke životinje u potrazi su za partnerima, a neke već imaju mlade. Građani tako uočavaju i zmije – od mladih do odraslih jedinki.

Naš informativni kutak na Floraartu naslanja se na onaj Zoološkog vrta grada Zagreba u kojem su izloženi terariji s neotrovnim zmijama smukuljom, bjelouškom i bjelicom. Isti su gmazovi na Floraartu bili izloženi i prije dvije godine, no budući da su izazvali veliko zanimanje građana, edukatori su ih odlučili ponovo dovesti na isto mjesto.

Edukatori će u šatoru Zoološkog vrta odgovarati na pitanja zainteresiranih građana. Objasnit će im kako razlikovati izložene zmije od otrovnica te što učiniti ako na neku naiđu u prirodi. Podsjetit će ih i na činjenicu da su sve zmije u Hrvatskoj zakonom zaštićene.

Zagrepčani koji se u gradu susretnu sa zmijom, a misle da sama neće otići na sigurnije mjesto, mogu nas nazvati, a naša će terenska ekipa potom zmiju nježno premjestiti.

 

Galerija slika