Dječji sajam – 9. rujna 2011.

9.9.2011.

Dječji sajam – 9. rujna 2011.

Sklonište je drugu godinu zaredom sudjelovalo na Dječjem sajmu u Areni Zagreb. Dječji sajam je vodeći događaj za djecu do 13. godina u Hrvatskoj. Svake se godine na Dječjem sajmu možete upoznati sa najnovijom proizvodima i uslugama iz dječjeg svijeta, sudjelovati u nizu edukativnih radionica, igraonica, kvizova, kazališnih predstava, plesnih nastupa, nastupa zborova, sportskih prezentacija i nagradnih igara.

 

Svake godine na Dječjem sajmu održava se niz predavanja i savjetovališta za roditelje gdje im se pruža prilika za stjecanje novih znanja o zdravom i sigurnom odgoju djece, kao i o mnogim drugim temama vezanima za dobrobit djeteta i obitelji. Prošle godine smo se predstavili sa svojim veselim štandom i štićenicima azila Dumovec – preslatkim štencima. Da naše sudjelovanje nije prošlo nezapaženo, dokazuje da je naš štand prošle godine proglašen najljepšim.

 

Kao i prošle, i ove godine promovirali smo projekt edukacije koji organiziramo sa zagrebačkim vrtićima i školama, a cilj provedbe programa je razvijanje svijesti o ulozi životinja u sveukupnom okruženju, a posebice odnosa čovjeka prema njima.

 

Program uključuje edukativnu radionicu, gdje djeca osim obilaska samog azila i kontakta sa životinjama, imaju priliku naučiti kako se brinuti o kućnim ljubimcima i biti odgovorni vlasnici, što znači imati psa ili macu, kako sigurno prilaziti životinjama, maziti ih, igrati se s njima, ali i kako prepoznati životinju bez vlasnika i što raditi u tim slučajevima.

 

Smatramo da je važno na problem napuštanja životinja i općenito lošeg odnosa prema životinjama upućivati djecu od najranije dobi, a djeca viših razreda osnovne škole već se i aktivno mogu uključiti te tako još više pomoći da suživot ljudi i životinja u budućnosti bude bolji

Galerija slika