BEZUVJETNA LJUBAV IZ DUMOVCA

13.2.2019.

BEZUVJETNA LJUBAV IZ DUMOVCA

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba poziva građane, a posebno samce da na Valentinovo posjete Dumovec. Tamo 150 pasa čeka novi dom i svoje ljude

Na Valentinovo ne tražite ljubav po internetu nego u Dumovcu! Poruka je to Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba koja građane, a posebno samce poziva da četvrtak, 14. veljače poslijepodne provedu u društvu pasa koji čekaju ljude kojima će pružiti bezuvjetnu ljubav.

U Skloništu će moći obići sto pedeset pasa, od štenaca do tzv. seniora, koliko ih je trenutačno tamo smješteno.

Držanje psa ima niz pozitivnih utjecaja. Među ostalim, njihovi su vlasnici zdraviji, boljeg raspoloženja te otvoreniji za komunikaciju s drugim ljudima. U svijetu raste svijest o tome, pa pse sve češće nabavljaju kako obitelji, tako i samci.

„U Sjedinjenim Američkim Državama u ovom je stoljeću zabilježen velik porast broja samaca koji nabavljaju pse. Za Hrvatsku točnih podataka nemamo, ali osjećamo da se i ovdje događa isti trend. U naše Sklonište često dolaze samci koji traže psa jer priželjkuju društvo, a na kraju nam kažu kako im je udomljen pas postao član obitelji. Voljeli bismo kada bi na Valentinovo u Dumovcu bila što veća gužva, i kada bi neki naši privremeni stanari baš na taj dan pronašli novi dom i svoje ljude“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

U osamnaest godina postojanja Skloništa tamo se rodilo mnoštvo lijepih priča. Neke od njih traju i više od desetljeća.

Jedna od najdugovječnijih je ona psa Arona. Njegovu je sliku u oglasniku 2007. godine uočila gospođa Danica Bartolić. Bila je to, kako kaže, ljubav na prvi pogled. Odmah je odjurila u Dumovec i prekrasno štene, mješanca labradora i hrta, odvela kući. Danas je Aron vitalan senior, iznimno privržen cijeloj obitelji. Na ljeto će proslaviti dvanaesti udomidan.

Sklonište u Dumovcu u četvrtak je za posjetitelje otvoreno od 15 do 18.30 sati.

Galerija slika