Azil Dumovec pomaže životinjama u Slavoniji

22.5.2014.

Azil Dumovec pomaže životinjama u Slavoniji

Djelatnici i volonteri zagrebačkog azila Dumovec već danima na području pogođenom poplavom pomažu u spašavanju i zbrinjavanju životinja. Prema njihovim riječima, stanje na terenu je strašno.

Brojne udruge za zaštitu životinja iz širom Hrvatske pomažu ljudima i životinjama na poplavama pogođenim područjima. U spašavanju životinja sudjeluju volonteri udruga, Hrvatska gorska služba spašavanja i vojska. Svi traže privremene udomitelje jer su im i vlasnici ostali bez domova.

U zagrebačkom Životinjskom kutku (Vlaška 105), svakim radnim danom od 9 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, prikupljaju se donacije za pomoć životinjama u dijelovima Hrvatske pogođenim poplavama. Posebno apeliramo na donacije sljedećih stvari: transporteri, lajne, ogrlice, deke.

Donacije će biti odvezene u azil Dumovec i onda idu na lokacije u Hrvatskoj gdje su smještene životinje koje su spašene od poplava - Županja, Vukovar, Slavonski Brod i azil u Osijeku.

Djelatnici azila Dumovec koji se trenutno nalaze u Slavoniji apeliraju da im se pridruži što više volontera kako bi mogli paziti na spašene ljubimce, a kako bi ekipe mogle nastaviti dalje sa spašavanjem životinja. Također mole da im se jave ljudi koji mogu privremeno smještati životinje, ne samo kućne ljubimce, već i stoku, do sanacije poplavljenih područja. 

Galerija slika