365 DANA UZ DUMOVEČKE NJUŠKE

9.12.2017.

365 DANA UZ DUMOVEČKE NJUŠKE

Ove je godine iz Dumovca udomljeno 740 pasa. Putem Info centra pomoć je dobilo više od tisuću životinja

Zagreb, 9. prosinca 2017. – U sklopu Adventa u Zagrebu predstavljen je kalendar Četiri godišnja doba ljubavi i brige za životinje.
Riječ je o kalendaru za 2018. godinu Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba za koji je pse iz Dumovca tijekom proteklih godinu dana fotografirao Ivan Tibor Grujić uz pomoć timaritelja Ivana Jurišića.

„Fotografije prikazuju neke od pasa koji su napustili Dumovec, ali i neke koji tamo i dalje čekaju svoj novi dom. Tijekom godine udomili smo 740 pasa što je rekordan broj otkada Sklonište postoji. Unatoč tom uspjehu, prostora za odmor nemamo. Naime, i sada je Sklonište puno, a njegovi privremeni stanari željno očekuju ljude koji bi im ove zime mogli pružiti topli dom. Ovom prilikom podsjećam i da će naš Info centar uskoro proslaviti prvi rođendan. Zahvaljujući pozivima građana na broj Centra, više od tisuću životinja dobilo je našu pomoć. Tu je bilo preko 50 ranjenih pasa i više od 200 ranjenih mačaka. Spasili smo preko 400 divljih životinja, a oko 300 izgubljenih pasa i 70 izgubljenih mačaka vraćeno je vlasnicima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada grada Zagreba čija je je sastavnica Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu.

U predstavljanju novog kalendara Skloništa sudjelovali su i volonteri, osobe različitih dobi i zanimanja koje dio slobodnog vremana daruju psima u Dumovcu. Tim su psima namijenjena sredstva koja će se prikupljati prodajom kalendara.
Kalendar se prodaje u Vau kućici Skloništa na Adventu u Zagrebu (u Petrićevoj ulici), Životinjskom kutku (u Vlaškoj 105), Skloništu u Dumovcu te putem web-shop-a skloništa http://www.azilzagreb.com/skloniste-dumovec-proizvod-clanak-kalendar-2018-cetiri-godisnja-doba--216

Galerija slika