Osobna iskaznica


Niko

Ime

Niko

Vrsta

Pas

Pasmina

Križani ovčar

Starost

Mlad


Datum dolaska 28.12.2019.
Datum udomljavanja 4.6.2020.
 
Datum rođenja 26.9.2017.
Spol M
 
Opis

Niko-zvrkasti križani ovčar.

Niko nam je u sklonište stigao za hladnih prosinačkih dana tik do Nove godine. Na sreću prije velike pucnjave uspio je doći na malo sigurnije mjesto. U ovih 5 mjeseci dobro se prilagodio životu u skloništu, no ipak bi hladan kavez zamijenio toplim krevetićem!

Kako u naslovu stoji, Niko je pravi zvrk, odnosno aktivan pas i to bi budući vlasnici trebali uzeti u obzir. Za manje od pola godine on će imati 3 godine, a nadamo se da proslavu nećemo morati gledati kroz kavez u kojem se nalazi, nego kroz slike u novom domu koji naš Niko s nestrpljenjem očekuje!

Na povodcu je dobar, no sav taj nagon da istražuje i vidi sve što mu pruža šetnja(u kojoj usput rečeno uživa) je nešto čemu se može oduprijeti. Veseo je i taj karakter neće nestati ili "ispariti" čak ni uz ove duge dane koji našem Niki sporo prolaze.

Kavez dijeli sa svojim prijateljem Odinom, kojeg je kao i stotinu drugih pasa, zadesila nesretna sudbina napuštene životinje. S njim se odlično slaže kao i sa kujicama, koje su bile sretnije ruke. Mjeseci prolaze, a oni se neprestano druže.
Niku možete upoznati radnim danom od 11-13h i subotom od 10-14h.

 

REZERVIRAN!Galerija slika